Розділ Суспільство

З 1 квітня у лісах розпочинається «сезон тиші» для диких тварин

Автор 31 березня 2021, 10:42

У період з 1 квітня до 15 червня у лісах триватиме «сезон тиші». У зв’язку з цим забороняються будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Такі дії вживаються з метою збереження популяції диких тварин. Порушників будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

«Сезон тиші» — це природоохоронний захід, прийнятий на законодавчому рівні (стаття 39 Закону України «Про тваринний світ»). Метою такого заходу є охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження. Це сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни в лісах.

Згідно Закону, до заборонених заходів належать санітарна вирубка лісу, стрілянина, вибухові роботи, феєрверки, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах, використання моторних маломірних суден тощо.

Порушників будуть притягувати до адміністративної відповідальності за ст. 87 (Порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин) КУпАП, яка передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 70 мінімумів доходів громадян.

Сектор комунікації поліції у Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів