Розділ Суспільство

28 березня таки доведеться переводити годинники на літній час

Автор 19 березня 2021, 15:22
28 березня таки доведеться переводити годинники на літній час ua.depositphotos.com

Верховна рада не підтримала законопроєкт стосовно скасування переходу на літній та зимовий час та направила його на доопрацювання. Це також означає, що Україна перейде на літній час цього року в ніч на 28 березня.

Законопроєкт Про обчислення часу № 4201, який пропонує встановити назавжди зимовий час, підтримали лише 212 нардепів. Проєкт закону відправлений на повторне друге читання.

Автори законопроєкту наполягали на тому, щоб Україна не переходила на літній час, оскільки тоді відбудеться перехід з другого у третій часовий пояс в шкалі Всесвітнього координованого часу (UTC+2). Законом передбачається, що в Україні обчислення часу здійснюється за київським часом, а сезонний перехід часу, тобто на літній чи зимовий час, – не відбуватиметься.

Як зазначено у законопроєкті, він спрямований не тільки на вирішення питань щодо визначення правових засад обчислення часу в Україні, а й покликаний забезпечити захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки, оскільки на тимчасово окупованих територіях встановлений час держави-агресора.

"Тому встановлення і закріплення на всій території України без виключення єдиного київського часу також дозволить зміцнити й безпекові позиції України та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій", - зазначено в пояснювальній записці.

Останнє редагування 19 березня 2021, 15:26
0
репостів
0
репостів