Розділ Суспільство

У селах Плесна та Пліщин вже місяць надають адмінпослуги соціального характеру

Автор 11 березня 2021, 11:37

Як повідомляє Шепетівська міська рада, усе завдяки впровадженню програмного комплексу "Соціальна громада".

Нещодавно в Шепетівській міській територіальній громаді управління праці та соціального захисту населення створило два робочі місця в старостатах сіл Плесна і Пліщин. Відтепер адміністративні послуги соціального характеру доступні безперешкодно мешканцям сіл громади.

Гнучка система надання соціальної допомоги включає можливість отримання послуги одержувачем за електронним зверненням, або при особистому зверненні без черг та затримок.

Лише за лютий 2021 року працівниками управління прийнято 466 заяв на призначення державних допомог, пільг та субсидій, з них 42 – в селі Плесна, 28 – в селі Пліщин. За словами мешканців сільських територій, можливість звернутися із заявою у приміщення старостату у рази полегшує комунікацію, позбавивши потреби їхати в місто, що економить час та доводить зручність таких «соціальних кабінетів на практиці».

Призначення соціальних допомог, житлових субсидій та пільг проводиться за принципом «єдиного вікна», що дає можливість охопити державною підтримкою більшу кількість родин з дітьми, малозабезпечених сімей, інвалідів з дитинства, прийомних сімей, пенсіонерів та пільговиків. Громадяни можуть використати можливість попереднього запису на прийом в телефонному режимі або при особистому зверненні. При цьому забезпечується максимальна зручність при відвідуванні управління у місті та сільських населених пунктах, скорочується час, необхідний для оформлення заяв.

Останнє редагування 11 березня 2021, 11:46
0
репостів
0
репостів