Розділ Суспільство

Громадян просять утриматися від поїздок на Прикарпаття

Автор 26 лютого 2021, 11:57

У зв’язку із стрімким погіршенням епідемічної ситуації щодо захворюваності на COVID-19, з 26 лютого в Івано-Франківській області буде запроваджений червоний рівень епідемічної небезпеки та посилені обмежувальні заходи. Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося 23 лютого під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Відповідно до рішення, з 00 годин 00 хвилин 26 лютого червоний рівень епідемічної небезпеки діятиме з тими обмеженнями, які передбачаються чинною постановою №1236. Додатково до цих обмежень буде заборонена посадка та висадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом у населені пункти Івано-Франківської області та у зворотному напрямку.

Зокрема, Укразалізниця 25 лютого повідомила про призупинення продажу квитків на поїзди, що прямують до Івано-Франківщини та зворотно, але не скасовує рейси до регіону, щоб безпечно вивезти пасажирів за вже придбаними квитками, уникнути скупчень людей у касах та запобігти неконтрольованим неорганізованим перевезенням. 

Раніше перевізник скасував додаткові рейси поїзда №43 Київ – Івано-Франківськ 5 та 9 березня (4 та 8 березня зворотно) через зростання кількості хворих на Covid-19 у регіоні та посилення карантинних обмежень. Натомість призначено спеціальні рейси поїзда №120 Запоріжжя – Львів на 5 та 7 березня (6 та 8 березня зворотно).

"Пасажирам, які планують поїздки в гори, Укрзалізниця пропонує альтернативні маршрути до станцій Ясіня, Кваси, Рахів, Воловець, Сколе, Славсько. Зокрема, нагадуємо про подовження курсування швидкісного «Лижного експреса» №745 до Славська з можливістю придбання квитків через офіційний чат-бот Укрзалізниці." - повідомили на офіційному сайті Укрзалізниці.

Також на Прикарпатті будуть організовані контрольно-пропускні пункти на в’їздах-виїздах області із залученням медичних працівників для проведення температурного скринінгу, опитування осіб щодо наявності у них респіраторних симптомів. На даних пунктах чергуватимуть бригади екстреної медичної допомоги, працівники Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.
У зв’язку з цим Івано-Франківська ОДА звертається до жителів сусідніх областей з проханням врахувати цю ситуацію та утриматися від поїздок на Прикарпаття.

За матеріалами Хмельницької ОДА та пресслужби Укрзалізниці

Останнє редагування 26 лютого 2021, 12:12
0
репостів
0
репостів