Розділ Суспільство

Ветеранам війни в Афганістані збільшать матеріальну допомогу

Автор 15 лютого 2021, 10:34

Про це напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав повідомила голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

12 лютого голова обласної ради зустрілася з головою обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Миколою Приступою та воїнами-інтернаціоналістами.

На зустрічі був присутній заступник голови обласної ради Валентин Соколюк, який безпосередньо опікується питаннями соціального захисту ветеранів війни у Республіці Афганістан, а також членів їх сімей.

160 тис українців брали участь у жахливій війні у Афганістані, 12 тисяч залишилися інвалідами, три тисячі загинули. Безпосередньо 4236 вихідців з Хмельниччини пройшли горнило Афганістану та 109 – загинули.

Голова відзначила єдність та готовність воїнів-інтернаціоналістів у відстоюванні інтересів, який є справжнім прикладом для молодого покоління. У свою чергу, голова ради запевнила у підтримці усіх, хто віддав свій борг перед державою.

«Співпраця з воїнами-інтернаціоналістами – пріоритет обласної ради.  Ми не стоятимемо осторонь проблем учасників бойових дій в Афганістані та приділятимемо максимум уваги ветеранам війни та членам сімей загиблих. Разом з тим забезпечуватимемо співпрацю у рамках ініціатив самих ветеранів», – наголосила Віолета Олександрівна.

Разом з тим, зазначила голова ради, у рамках обласної програми соціального захисту населення обласною радою ініційовано виплачувати матеріальну допомогу ветеранам війни в Афганістані – інвалідам першої групи у розмірі 5 тисяч гривень. Попередні роки розмір цієї допомоги становив дві тисячі.

Під час спілкування голова обласної ради висловила ініціативу щодо проведення спільного круглого столу з представниками  ветеранів Афганістану, ветеранів антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, під час якого буде можливість обговорити проблеми ветеранів, а також створення в області своєрідного ветеранського хабу – Будинку ветеранів, який буде своєрідним майданчиком для проведення різноманітних заходів та зустрічей, де учасники антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, а також члени їх сімей матимуть можливість обговорити поточні потреби військових та налагодити комунікацію з державним сектором і громадським суспільством.

Голова обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Микола Приступа подякував Віолеті Лабазюк за увагу та підтримку воїнів-афганців.

Він поінформував, що обласна організація, в якій налічується сьогодні понад 3200 ветеранів, співпрацює з обласною владою у напрямку соціального захисту ветеранів та інвалідів Спілки, не стоїть осторонь проблем суспільного життя області, займається патріотичним вихованням молоді.

На завершення учасники зустрічі наголосили на необхідності підписання нового Меморандуму між обласною радою, облдержадміністрацією та обласною організацією Спілки ветеранів з метою забезпечення гідного рівня життя учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, членів їх сімей загиблих, створення належних умов для їх життєдіяльності.

Оскільки зустріч відбулася Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, голова обласної ради за активну громадську діяльність, участь у патріотичному вихованні молоді, вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського волонтерського руху, надання допомоги у вирішенні соціальних питань ветеранів вручила воїнам-інтернаціоналістам Грамоти та цінні подарунки.

За матеріалами пресслужби Хмельницької обласної ради

Останнє редагування 15 лютого 2021, 10:50
0
репостів
0
репостів