Розділ Суспільство

Шепетівські депутати звернулись до Кабміну та Президента щодо тарифів та локдауну

Автор 14 січня 2021, 12:15

У зв’язку з заявами та зверненнями депутатських фракцій сьогодні міський голова Віталій Бузиль скликав 5 позачергову сесію Шепетівської міської ради, на якій підготували два звернення Шепетівської міської ради.

Перше  звернення було адресоване до Кабінету Міністрів України  щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 з 8 січня 2021 року до 25 січня 2021 року».

У своєму звернені депутати просять урядовців вжити всіх можливих заходів для негайного припинення економічно-, медично- та соціально необґрунтованого локдауна. Оскільки підприємці міста втрачають власну справу, не мають джерел доходу та коштів для утримання своїх родин та, відповідно, не в змозі сплачувати податки до бюджету.

Друге звернення депутатського корпусу було адресоване до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова,  Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, народних депутатів України від Хмельницької області щодо недопущення підвищення  цін/тарифів на енергоносії.

У своєму рішенні депутати Шепетівської міської ради висловили категоричну незгоду проти зростання у 2021 році ціни на природній газ, електроенергію та вимагають в межах своїх повноважень вжити заходів для:

  • скасування підвищення тарифів на природний газ, послуги розподілу природного газу та електроенергії;
  • оприлюднення структури розрахунку тарифу з оплати за природній газ побутовими споживачами та структури розрахунку тарифу за послуги транспортування газу;
  • передбачити додаткові заходи за рахунок коштів державного бюджету для соціального захисту громадян;
  • розглянути можливість запровадження податкових канікул для підприємців всіх груп оподаткування, що на період локдауна припинили свою діяльність;
  • розглянути питання, щодо виділення коштів на погашення з різниці в тарифах відповідно до постанови КМУ від 18. 05.2017 р. №332.

Останнє редагування 14 січня 2021, 12:21
0
репостів
0
репостів