Розділ Суспільство

Відбулась нарада з головами ОТГ Шепетівського району

Автор 05 грудня 2020, 18:34

3 грудня голова адміністрації Юрій Басюк провів нараду з головами об’єднаних територіальних громад, структурними підрозділами райдержадміністрації, працівниками ОДПІ, начальником відділу в Шепетівському районі Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Романом Лановим, головним лікарем КП «КНП Шепетівський Центр ПМСД» Андрієм Нечипоруком. На порядку денному розглянуто 10 питань.

По заборгованості зі сплати податків та ЄСВ в розрізі ОТГ, підприємств-боржників, ФОПів та зміни, які вступають в дію з наступного року проінформувала Валентина Ординська, начальник Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області, яка зазначила, що важливою складовою успішної роботи функціонування громади є наповнення місцевих бюджетів, інвентаризація земель та платників податків, залучення до оподаткування одноосібників, своєчасне проведення НГО землі, встановлення реальних ставок місцевих податків.

Ліліана Танасієнко – начальник управління соціального захисту населення та Ольга Коробенюк - завідувач сектором з питань праці, соціально-трудових відносин та з питань сім’ї проінформували голів громад щодо погашення заборгованості із заробітної плати та підвищення рівня оплати праці працюючих, нарахування заробітної плати нижче мінімально встановленого рівня в розрізах ОТГ та підприємств району, легалізацію трудових відносин та виведення «з тіні» найманих працівників , так реалізація вжитих в районі заходів дала змогу вивести «із тіні» 95 осіб.

Про передачу земель сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність, роз’яснення змін в сфері земельного законодавства, започаткування практики передачі вільних земельних ділянок в користування шляхом проведення земельних торгів (аукціонів), з метою наповнення місцевих бюджетів, проінформував начальник відділу в Шепетівському районі Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Роман Лановий.

Ще одним важливим питанням наради було вирішення питань формування бюджету на 2021 рік та створення і функціонування комунального закладу «Центр соціальних служб» та служби у справах дітей в об’єднаних територіальних громадах.

В умовах проведення реформи децентралізації, відповідно до законодавства щодо діяльності органів опіки та піклування, сільські, селищні ради об’єднаних територіальних громад мають право утворювати у своїй структурі дані служби.

Про перспективи розвитку первинної медичної допомоги в об’єднаних територіальних громадах проінформував Андрій Нечипорук– головний лікар КП «КНП Шепетівський Центр ПМСД» .
Даний центр обслуговує 69600 населення на території 5 об’єднаних територіальних громад, де працюють 18 амбулаторій, з них: 7 в місті та 11 в районі. Станом на 02.12.2020 року уклали декларацію 61000 пацієнтів ( один з найкращих показників серед районних центрів ПМСД області).

Шепетівська РДА

0
репостів
0
репостів