Розділ Суспільство

Шепетівка приєднається до щорічної Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

Автор 25 листопада 2020, 13:43

З 25 листопада по 10 грудня в місті пройдуть заходи відповідно до акції з дотриманням карантинних вимог в навчальних закладах, в установах культури. Долучаться до акції громадські організації і засоби масової інформації.

Це міжнародна кампанія, яка проходить щороку в усьому світі. Цього року в Україні акція спрямована на привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання домашнього насильства, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Під час акції відбуваються заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок (25 листопада), Міжнародного дня боротьби зі СНІДом (1 грудня), Міжнародного дня боротьби з рабством (2 грудня), Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями (3 грудня), Міжнародного дня волонтера (5 грудня), Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі (6 грудня), Міжнародного дня боротьби з корупцією (9 грудня), Міжнародного дня прав людини (10 грудня) тощо.

25 листопада, в Міжнародний день боротьби проти насильства щодо жінок, будівля музею Пропаганди, як одна з визначних споруд міста, буде підсвічена помаранчевим кольором, який є символом світлого майбутнього, вільного від насильства щодо жінок, як підтвердження приєднання до кампанії «Розфарбуємо світ в помаранчевий колір: покоління рівності виступає проти гендерно-зумовленого насильства».

До помаранчевого флешмобу долучаться навчальні заклади, в яких також відбудуться фотовиставки «Сім’я - фортеця. У ній немає місця насильству».

Шепетівський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведе інформаційно - просвітницьку акцію «Насильству немає виправдання».

Місцева телерадіокомпанія вийде у вечірній ефір з програмою і соціальними роликами «Розірви коло», які будуть демонструватися до закінчення кампанії.

У числі заходів які відбудуться в наступні дні:

26 листопада – 10 грудня – лідери учнівського самоврядування проведуть акцію «Синя стрічка - проти насильства». Синя стрічка, як символ синців на дитячому тілі, як нагадування про необхідність запобігання насильству щодо дітей, буде передаватися зі школи в школу, відповідно в цих закладах пройдуть інформаційні заходи.

У міській бібліотеці для дітей буде встановлена книжкова виставка «Ми - проти насилля» та пройде година міркувань «Нове покоління вибирає здоров’я» (до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом).

За співпраці управління у справах сім’ї, молоді та спорту і ГО «Центр «Натхнення»» буде проведено цикл тренінгів для сімей «Сім’я і любов», «Сім’я і конфлікти», «Сім’я і діти», «Сім’я і кордони» (перший тренінг - 02.12 о 17-00, довідки за тел.0966434010, 0983238600).

10 грудня відбудеться засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної політики і попередження торгівлі людьми тощо.

Хід акції буде висвітлюватися в засобах масової інформації, на офіційному сайті Шепетівської міської ради.

Довідки за телефонами: 4-01-50, 0983238600

Пресслужба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів