Розділ Суспільство

Новообраний мер Шепетівки Віталій Бузиль склав присягу

Автор 19 листопада 2020, 13:25
Новообраний мер Шепетівки Віталій Бузиль склав присягу Віталій Бузиль

Після проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, оголошення офіційних результатів та визначення переможців на посаду міського голови, депутатів Шепетівської міської ради 19 листопада було проведено першу установчу сесію Шепетівської міської ради VIII скликання.

Засідання відбулося у великій залі Шепетівської міської ради. 

Згідно законодавства, першу сесію скликала Шепетівська міська територіальна виборча комісія. На початку сесії в.о. голови Шепетівської міської ТВК Сергій Месь оголосив протокол комісії і підтвердив перемогу Віталія Бузиля на місцевих виборах на посаду міського голови та вручив переможцю відповідне посвідчення.

Віталій Бузиль здобув перемогу з результатом 23,27% – його підтримали 2298 виборців.

Отримавши посвідчення, міський голова склав присягу. Віталій Володимирович звернувся до депутатів міської ради VIII скликання та присутніх на першій сесії міської ради:

"25 жовтня шепетівська громада зробила свій вибір, вибравши не прізвища і номери в списках, а стратегію розвитку рідного міста, дієвий план змін. Тепер наша спільна з депутатським корпусом задача — зробити все можливе, щоб через 5 років шепетівчани позитивно оцінили нашу спільну працю, а результати роботи були спрямовані на користь розбудови та позитивних змін у громаді. Вітаю новообраних депутатів із обранням та початком роботи і скажу єдине — я сподіваюся, що поза стінами сесійної зали ви залишатимете особисті політичні амбіції та інтереси, що ваше власне прагнення будувати нову Шепетівку буде вищим за політичну зацікавленість окремих сил. Я впевнений, що гідність і совість є вашими порадниками та дороговказами. А найкращими радниками будуть мешканці міста."

Окрім офіційного звернення та привітань міський голова оголосив про 5 перших кроків з інспектування та аудиту стану справ за ключовими напрямками: звіт про показники діяльності комунальних підприємств міста за 2020 рік; збір в закладах освіти так званих «батьківських коштів»; нагальні потреби медичних закладів міста у боротьбі з коронавірусною інфекцією; звіт про стан виконання міського бюджету та основні видатки з нього; а також звіт про ефективність роботи структурних одиниць Шепетівського виконавчого комітету. Результати аналізу буде оприлюднено, за словами очільника міста.

Далі Сергій Месь озвучив протокол, який підтвердив обрання 34 депутатів Шепетівської міської ради 8-го скликання. До її складу увійшли дев’ять політичних сил. Найбільше мандатів у політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» – шість. П’ятеро представників має партія «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», по чотири «СЛУГА НАРОДУ», «ЗА МАЙБУТНЄ»,«ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА –ЗА ЖИТТЯ», по три мандати вибороли політичні сили Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»,політична партія «Сила і честь», два мандата у партії «Наш край».Присягу депутата міської ради зачитав новообраний депутат міської ради Володимир Сасюк. Після цього кожен депутат міської ради VIII скликання отримав посвідчення депутата.

Наприкінці сесії міський голова Віталій Бузиль озвучив інформацію про організацію роботи робочої групи, яка узгодить порядок денний другої сесії міської ради.

Фотозвіт з установчої сесії ШМР VIII скликання

За матеріалами пресслужби ШМР

Останнє редагування 19 листопада 2020, 17:37

Відео

0
репостів
0
репостів