Розділ Суспільство

Голосування відбулось без вагомих порушень, але з рекордно низькою явкою

Автор 25 жовтня 2020, 20:33

О 20:00 всі виборчі дільниці на Шепетівщині закрились, що знаменує собою завершення процесу голосування на місцевих виборах цього 2020 року. Таким чином, можна підвести перші підсумки народного волевиявлення.

Головною особливостю цьогоріч, звичайно, стала пандемія коронавірусу, що внесла певні корективи в процес голосування. На всіх виборчих дільницях на вході  виборцям вимірювали температуру та регулювали кількість людей в приміщеннях. Всі члени виборчих комісій, спостерігачі та виборці були в масках. В разі, якщо якийсь виборець забував маску, він міг її отримати на місці. Для людей, у яких виявили підвищену температуру, були підготовлені окремі кабінки для голосування.

Виборець у Шепетівці отримував 4 довгих бюлетені, в яких, ще потрібно було, окрім вибору політичної сили, ще вписати номер конкретного кандидата. Разом із заходами епідемічної безпеки, це спричинило черги на дільницях, але явка в підсумку все одно була зафіксована рекордно низька.

Загалом у місті Шепетівка, селах Пліщин, Плесна та Жилинці проголосувало 10115 виборців, тобто явка становить 27.95%.

Екзит-поли на цих виборах ніхто не робив, лише на деяких дільницях були помічені люди, які приймали анкети з ініціативи "5 питань від Президента". Таким чином, попередніх результатів виборів доведеться чекати довше ніж зазвичай.

Останнє редагування 25 жовтня 2020, 21:13
0
репостів
0
репостів