Розділ Суспільство

На Шепетівщині вчергове перевіряли умови виховання дітей

Автор 24 вересня 2020, 13:53

22 вересня 2020 року, завідувачем сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей адміністрації Оленою Козачук, головним спеціалістом сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей адміністрації Наталією Чорнопиською, начальником соціальної роботи РЦСССДМ Андрієм Цідиком, інспектором ювенальної превенції Шепетівського ВП Ольгою Семенюк, на території Шепетівського району, а саме в селах Михайлючці, Дубіївці, Цмівці та на території Грицівської селищної ради проведено профілактичні рейди.

У ході рейдів за місцем проживання відвідано 9 сімей, в яких виховується 13 дітей.

З батьками було проведено профілактичні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків, створення належних умов для проживання, навчання та розвитку дітей, роз’яснено інформацію про правила убезпечення членів родини від інфікування хворобою COVID-19.

В результаті рейду було складені відповідні акти.

Вже 23 вересня 2020 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при Шепетівський райдержадміністрації на чолі з головою адміністрації Юрієм Басюком.

В ході комісії розглядалися питання щодо захисту прав дітей, які проживають на території району.

З метою удосконалення механізмів соціального захисту дітей в умовах боротьби з наслідками гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та упередження потрапляння дітей до закладів, які здійснюють інституційний догляд і виховання, були розглянуті питання про доцільність зарахування п`яти дітей на цілодобове перебування до закладів, які здійснюють інституційний догляд.

На засіданні було заслухано запрошених та членів комісії, які брали активну участь в обговоренні проблемних питань. Комісія під час розгляду поданих матеріалів вивчала документи та враховувала умови проживання сімей, виховання дітей, можливості сім’ї задовольнити потреби дитини та можливості громади забезпечити надання дитині необхідних послуг за місцем проживання, зокрема інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами, соціальних послуг, необхідних для дитини та її сім’ї.

За результатами комісії, з метою захисту прав та законних інтересів дітей, були прийняті відповідні рішення.

Шепетівська РДА

0
репостів
0
репостів