Розділ Суспільство

За вирощену плантацію конопель шепетівчанину присудили 3 роки умовного терміну

Автор 09 вересня 2020, 12:57

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором і обвинуваченим у незаконному виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (частина 1 статті 309 КК України) і в незаконних посіві та вирощуванні конопель в кількості п’ятдесят і більше рослин (частина 2 статті 310 КК України): визнав останнього винуватим у вчиненні інкримінованих злочинів та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на 3 роки, звільнивши від відбування покарання з випробуванням на 1 іспитовий рік.

За вироком, 40-річний житель Шепетівки на огородженій сіткою присадибній ділянці вирощував коноплі. Протягом червня-липня цього року він посіяв і виростив (прополював, проріджував, підв’язував) 141 рослину конопель. Під час обшуку його місця проживання, поліцейські в літній кухні та душовій кабіні знайшли ще 135 сухих рослин конопель, які згідно з висновком експерта є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом.

28 серпня 2020 року між прокурором Шепетівської місцевої прокуратури та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, за умовами якої, останній повністю і беззастережно визнав свою винуватість в інкримінованих діяннях, щиро покаявся.

 «Укладення сторонами угоди є добровільним, дії обвинуваченого обґрунтовано кваліфіковано за ч.1 ст.309 КК України та ч.2 ст.310 КК України, умови угоди не суперечать вимогам КПК України та закону, відповідають інтересам суспільства, не порушують прав, свобод чи інтересів сторін або інших осіб, відсутні підстави очевидної неможливості виконання обвинуваченим взятих на себе зобов'язань, в зв'язку з чим відсутні підстави для невизнання винуватості.

"Обвинувачений на обліку у лікарів психіатра та нарколога Шепетівської ЦРЛ не перебуває, не судимий, запропоноване в угоді покарання визначено в межах санкції інкримінованих злочинів і відповідає вимогам ст.65 КК України, особі обвинуваченого", – зазначено у вироку суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений з підстав, передбачених ст.394 КПК України, до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів