Розділ Суспільство

Мешканець Шепетівщини уникнув покарання за порушення самоізоляції

Автор 30 серпня 2020, 19:33

Шепетівський міськрайонний суд не виявив у діях жителя Шепетівщини складу адміністративного правопорушення щодо ігнорування ним режиму самоізоляції. Про це свідчить постанова суду від 26 серпня.

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення 30.06.2020 року о 10.00 год. чоловік будучи особою яка підлягає самоізоляції, покинув місце самоізоляції за адресою проживання у селі Жиленці Шепетівського району Хмельницької області, чим порушив абз.2 п.5 та п.10 Порядку здійснення протиепідемічних заходів, пов`язаних з самоізоляцією, затвердженого постановою КМУ№ 392від 20.05.2020року та вчинив правопорушення, передбачене ст.44-3 КУпАП.

Під час розгляду справи свою вину у вчиненні правопорушення чоловік не визнав та пояснив, що під час перетину кордону та після цього його ніхто не попереджав про необхідність перебування на самоізоляції, з 30.06.2020 року 14 днів він знаходився вдома.

Фельдшер у вказаний день об 11.00 год. побачила обвинуваченого, який йшов до магазину біля фельдшерського пункту. Їй було відомо, що він повернувся з Москви, а тому повинен знаходитись на самоізоляції, про що повідомила його в усній формі. Близько 13 год. вона поїхала до нього додому, щоб з`ясувати, чи він перебуває вдома, але двері у будинок були зачинені, телефон не відповідав. Після чого вона повідомила сільського голову про порушення режиму самоізоляції.

Під час розгляду справи суддею не встановлено факту визначення лікуючим лікарем строку самоізоляції мешканця Жиленець, як особи з підозрою на інфікування COVID-19 станом на 10.00 год. 30.06.2020 року. За таких обставин, в діях чоловіка відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст.44-3 КУпАП.

За таких обставин, порушене відносно обвинуваченого провадження в справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю за відсутності в його діях складу адміністративного правопорушення. На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 44-3, 247 КУпАП, суддя постановив закрити провадження в справі про адміністративне правопорушення.

Постанова може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом 10 днів з дня її винесення через Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області.

0
репостів
0
репостів