Розділ Суспільство

З 1 липня 2020 року змінено розміри та механізм призначення державних допомог

Автор 27 липня 2020, 15:26

Верховною Радою України прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб» №646 від 02.06.2020 року.

При визначенні права на призначення допомоги на дітей одиноким матерям з 1 липня 2020 р. застосовуються умови, встановлені для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

На виконання вище зазначеного Закону Кабінет міністрів ухвалив поставу від 22.07.2020 р. №632 “Деякі питання виплати державної соціальної допомоги”, відповідно якої:

  • з 1 липня 2020 р. призначення і виплата державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям здійснюється лише після подання нової заяви з необхідними документами та декларації про доходи та майновий стан;
  • державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям та допомога на дітей одиноким матерям особам, які звернулися за її призначенням у липні — серпні 2020 р., призначається і виплачується починаючи з липня 2020 року.

В зв’язку з чим, для подальшого призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям просимо одержувачів звернутися до управління праці та соціального захисту населення Шепетівської міської ради з заявою та декларацією за адресою вул..Островського,4.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів