Розділ Суспільство

У селах Рудня-Новенька та Климентовичі було проведено профілактичний рейд «Діти вулиці»

Автор 19 липня 2020, 12:43

15 липня 2020 року головним спеціалістом служби у справах дітей районної державної адміністрації Оксаною Федорчук та методистом з виховної роботи методичної служби Судилківської сільської ради Лілею Кіпран було проведено профілактичний рейд «Діти вулиці», «Сім҆я» на території Судилківської громади, зокрема, у селах Рудня-Новенька та Климентовичі.

Дані заходи відбуваються з метою створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім'ї, підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та захисту прав дітей у таких сім'ях, запобігання їх бездоглядності і безпритульності.

Під час заходу було обстежено 4 сім҆ї, у яких виховується 8 дітей, які перебувають на обліку та контролі служби. Із батьками дітей проведено профілактичні бесіди щодо дотримання правил під час карантину, належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, а також посилено увагу на контролі за місцем перебування їх дітей у вечірній час та дотримання безпечного поводження під час купання дітей на ставках та водоймах.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем та, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш відповідальнішими, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку дітей.

Шепетівська РДА

0
репостів
0
репостів