Розділ Суспільство

Славутчани таки продавили звернення облради щодо розподілу області на райони

47 депутатів Хмельницької обласної ради підтримали звернення до центральної влади, аби ті переглянули адміністративно-територіальний розподіл Хмельниччини та не об’єднували Славутський район із Шепетівським. Це питання подав на розгляд депутат облради Сергій Микульський.

Голосували за це питання двічі. Першого разу підтримали звернення 45 депутатів з 68 присутніх. Рішення не прийняли, після чого біля трибуни виступав міський голова Славути Василь Сидор:

«Який механізм фінансування буде? ОТГ і міста обласного значення в якому форматі будуть існувати? Є в них гарантія, що вони завтра будуть мати надходження, які їм гарантує Конституція? Люди сьогодні в районах працюють. За них хтось думав? В районних радах, в районних адміністраціях. Де буде суд розміщений? Де прокуратура, поліція, де управління праці? Де пенсійний фонд? Де вони будуть? Які послуги будуть надавати?»

Депутати голосують вдруге. Рішення про звернення до центральної влади підтримали 47 депутатів, троє утримались. Депутат обласної ради від ВО «Свобода» Анатолій Панчук каже, підтримав звернення з правками:

«на комісії наші депутати говорили, що давайте звернемось до центральної влади, щоб відтермінували цю адміністративну реформу і спочатку провели загальне обговорення. На жаль наші думки не були враховані».

Утримався від голосування депутат облради, фракції «Об’єднання «Самопоміч» Микола Моцний:

«я не є прихильником ділення на більшу кількість регіонів, різниця в тому чи буде Шепетівський чи Славутський принципово різниці не вбачаю. На мою думку, це лише політичний піар і бажання втримати себе при владі».

Славутський міський голова Василь Сидор каже, чекає позитивного рішення і від депутатів ВР:

«Тому, що депутати обласної ради прислухались надіюсь так само вивчать ці проблеми і депутати ВР і будуть приймати рішення в інтересах громади України, ОТГ і міст».

На засіданні заслухали представника парламенту. Олексій Жмеренецький сказав, що паралельно із адмінреформою будуть прийматись зміни до бюджетного кодексу. Спільна позиція народних обранців від «Слуги народу», які представляють Хмельниччину, – розподіл області на три райони. Наразі нардепи планують зустрічі на округах, щоб роз’яснювати свою позицію громадам. 

Нагадаємо, відповідно до проекту нового переліку районів, на Хмельниччині планують створити 5 райнів: Дунаєвецький, Кам’янець-Подільський, Старокостянтинівський, Хмельницький та Шепетівський.

Останнє редагування 24 червня 2020, 21:28

Відео

0
репостів
0
репостів