Розділ Суспільство

Відбулося засідання комісії з питань надання дозволу з встановлення індивідуального опалення

Автор 18 червня 2020, 16:35

Cьогодні, 18 червня, у великій залі засідань міськвиконкому відбулося засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого теплопостачання.Засідання комісії провів її голова Володимир Вихівський.

На комісії були присутні начальник управління житлово-комунального господарства Шепетівської міської ради, заступник голови комісії Юрій Ґудзик, депутати міської ради, представники з підтвердженими повноваженнями від ПрАТ «Шепетівкагаз», Шепетівського  комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, Шепетівського комунального архітектурно-планувального підприємства, Шепетівського РЕМ АТ «Хмельницькобленерго», КП «Шепетівське підприємство  теплових мереж», Шепетівського районного  сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, Шепетівського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, КП «Житлосервіс», ПП «Управлінська компанія «Управдом», ПП «Управлінська компанія «Житлофонд», Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області.

Під час засідання члени комісії розглянули 175 заяв споживачів, які виявили бажання від’єднатися від централізованого опалення. Позитивне рішення комісії на відключення отримали 98 власників квартир.

Іншим заявникам відмовлено у зв’язку з невідповідністю до чинного законодавства, або не можливістю підключення з технічних причин.

Наприкінці засідання мешканцям будинків, які знаходяться на проспекті Миру, 14, 16, 16-а, 18, 20, 20-а, 22, 24, вулиці П. Дорошенка, 54,  вул. Данила Галицького, 39 повідомлено, що на сьогодні відповідно до роз’яснень ПрАТ «Шепетівкагаз», дані будинки потребують об’єднання в єдину систему газопостачання з встановленням додатково шафового газорегуляторного  пункту та закільцюванням з вулицями Дзявульського, Горбатюка та С.Бандери.

За словами  представника ПрАТ «Шепетівкагаз» встановлення шафового газорегуляторного пункту за адресою проспект Миру, 14 відповідно до Програми розвитку ПрАТ «Шепетівкагаз» планується в листопаді 2020 року.

Нагадаємо, що на сьогодні в Україні діє наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 липня 2019 року № 169 «Про затвердження Порядку відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води», який дозволяє відключати від центрального опалення і гарячої води квартири та нежитлові приміщення багатоквартирного будинку, приєднаного до ЦО та ГВП, у разі, якщо на день набрання чинності Закону України «Про житлово-комунальні послуги» не менше, як половина квартир та нежитлових приміщень цього будинку відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП, та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні.

У разі, якщо на день набрання чинності Закону України «Про житлово-комунальні послуги» у будинку було відключено від центрального опалення менша кількість квартир ніж, як половина, правом на відключення можна скористатися лише тоді, коли відключається весь будинок, а не окремі приміщення.

Рішення про відключення цілого будинку здійснюється за рішенням співвласників багатоквартирного будинку. Рішенням зборів співвласників багатоквартирного будинку визначається система подальшого забезпечення такого будинку теплопостачанням з дотриманням вимог законодавства.

Прес-служба Шепетівської міської ради

Останнє редагування 18 червня 2020, 16:38
0
репостів
0
репостів