Розділ Суспільство

На Шепетівщині перевіряли дітей, які повернулися до сімей із закладів інституційного догляду

Автор 04 червня 2020, 17:13

З метою визначення спроможності кожної сім’ї, у яку повернулися діти, забезпечення їх потреб та, насамперед, безпеку, розпорядженням голови Шепетівської районної державної адміністрації від 29.04.2020 № 119/2020-р створено комісію з моніторингу забезпечення прав дітей, які повернулися до сімей із закладів інституційного догляду та виховання дітей на період карантину.

До складу Комісії включені представники районної державної адміністрації, служби у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, медичні представники, представники Національної поліції. Комісією здійснено аналіз списків дітей, які повернулися до сімей із закладів інституційного догляду та виховання.

З 04.05.2020р. по 20.05.2020р. представники Комісії із залученням працівників виконавчих органів сільських/селищних рад об’єднаних територіальних громад Шепетівського району здійснювали виїзди у сім’ї до яких повернулися діти із закладів інституційного догляду та виховання.

Відвідано 34 сім’ї, у яких виховується 63 дитини. Також, виявлено та обстежено умови проживання 2 дітей. За інформацією інституційного закладу, діти повернулися у село Ізяславського району Хмельницької області, проте фактично проживають у селі Шепетівського району Хмельницької області.

Під час обстежень порушень прав дітей не виявлено. Моніторинг, здійснений комісією, показав, що діти мають хороше самопочуття, гарний настрій, скарг на здоров’я не мають. Забезпечені всім необхідним для навчання та розвитку, умови проживання дітей безпечні, діти отримують дистанційне навчання. З батьками та законними представниками домовлено про взаємодію, у разі виникнення проблем, щодо забезпечення потреб дитини.

Наразі, представниками Комісії, зокрема працівниками служби у справах дітей, забезпечено постійний онлайн моніторинг та консультації з дітьми, їх батьками, законними представниками, щодо наявних проблем у сім’ї, необхідної допомоги, відповідального ставлення батьків до виконання своїх обов’язків по догляду та вихованню дітей. У разі виникнення проблем щодо забезпечення потреб дитини або її захворювання, вживатимуться невідкладні заходи реагування щодо надання всіх видів допомоги відповідно до чинного законодавства.

Шепетівська РДА

Останнє редагування 04 червня 2020, 17:21
0
репостів
0
репостів