Розділ Суспільство

Житлові субсидії призначили автоматично на наступний період з травня 2020 року по квітень 2021 року

Автор 28 травня 2020, 09:41

Управління праці та соціального захисту населення Шепетівської міської ради у травні 2020 року надало субсидії усім домогосподарствам, які її отримували в опалювальному періоді 2019-2020 року, без звернень громадян.

5.03.2020 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від №247 «Про особливості надання житлових субсидій», якою підвищено соціальну захищеність отримувачів субсидій.

Тобто, громадянам не потрібно звертатись із відповідною заявою, навіть якщо:

  • у складі домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії;
  • у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;
  • у складі домогосподарства кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб;
  • домогосподарство орендує житлове приміщення для проживання.

Звертатися необхідно лише у разі, якщо в домогосподарстві відбулися зміни обставин, що впливають на право отримання субсидії.

На період карантину розрахунок житлових субсидій проведено з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, зокрема, збільшено соціальні нормативи:

  • для користування послугами з централізованого водопостачання та водовідведення;
  • для користування послугами з газопостачання;
  • для користування послугами з електропостачання у житлових приміщеннях (будинках).

Збільшені соціальні нормативи застосовані при розрахунку субсидії починаючи з березня 2020 року і діють на весь період карантину.

Постанова також передбачає відтермінування до закінчення карантину зміни базової норми плати за житлово-комунальні послуги отримувачами житлової субсидії з 15% до 20%, яку було передбачено з травня 2020 року.

Призначені суми субсидії щомісячно будуть перераховуватися на банківські особові рахунки одержувачів, або через відділення поштового зв’язку.

В зв’язку з суттєвим зменшенням ціни на природній газ (травень 2020 р. – 2,94812 грн.) субсидія на неопалювальний період для багатьох домогосподарств вийшла невелика.

За повідомленням про призначення чи відмову в призначенні субсидії можна звернутися в інформаційний центр управління праці та соціального захисту населення (перший поверх Шепетівської міської ради).

За матеріалами Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів