Розділ Суспільство

На Шепетівщині поки не будуть відкривати садочки та храми

Автор 25 травня 2020, 18:01

Хмельницька обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій не дозволила відкривати дитячі садочки і проводити богослужіння у 3 містах та 6 районах. Про це під час сьогоднішнього брифінгу сказав перший заступник голови адміністрації Роман Приму, а також проінформував жителів області щодо стану поширення коронавірусної інфекції на території області.

Посадовець розповів, що станом на 15.00 в області підтверджено 364 випадки COVID-19, одужало – 112, летальних – 9. До речі, сьогодні з Хмельницької інфекційної лікарні виписали пацієнта із Шепетівки.

Всього на лікуванні в області знаходиться 244 особи.

Сьогодні відбулося засідання обласної комісії ТЕБ і НС на якому йшла мова про пом’якшення карантинних заходів у вигляді дозволу на роботу садочків, проведення богослужінь та відновлення роботи міжміського внутрішньообласного транспорту.

Так, за результатами засідання дозволено з 27 травня проведення богослужінь з дотриманням відповідних санітарних вимог, але лише в тих районах, де не має спалахів захворювання (12 захворівших на 100 тис. населення за останні 7 днів).

Також відкриття садочків відбудеться не раніше 1 червня. Остаточне рішення щодо їх роботи буде прийнято на наступному засіданні обласної комісії ТЕБ і НС.

Разом з тим, спікер зауважив, що на даний час не буде послаблень щодо роботи садочків та проведення богослужінь у містах Кам’янець-Подільський, Нетішин, Старокостянтинів та у Білогірському, Дунаєвецькому, Кам’янець-Подільському, Славутському, Старокостянтинівському та Шепетівському районах.

Проте, додав посадовець, щоп’ятниці буде збиратися засідання обласної комісії ТЕБ і НС на якому відповідно будуть прийматися рішення щодо пом’якшення заходів або введення додаткових обмежувальних заходів.

Наразі за результатами аналізу МОЗ щодо індикативних показників, за якими оцінюється можливість помякшення карантинних заходів в регіонах України, Хмельницька область готова переходити до адаптивного карантину і пом’якшувальних відповідних заходів.

Хмельницька ОДА

0
репостів
0
репостів