Розділ Суспільство

На Шепетівщині заборонили проведення будь-яких заходів служителями релігійних установ

Автор 16 травня 2020, 05:07
Городищенський Свято-Різдво-Богородичний чоловічий монастирь Городищенський Свято-Різдво-Богородичний чоловічий монастирь

15 травня, голова Шепетівської районної державної адміністрації Юрій Басюк провів позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шепетівського району.

У зв'язку із виявленням на території Шепетівського району (с.Городище) 12 підтверджених випадків захворювання на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, а також, беручи до уваги, що усі хворі є працівниками та служителями Свято – Різдва Богородиці Городищенського чоловічого монастиря, взявши до відома інформацію головних лікарів КНП «Шепетівська центральна районна лікарня» (Савчук В. М.) та КП «Комунальне некомерційне підприємство Шепетівський центр первинної медико – санітарної допомоги» (Нечипорук А. Г.), завідувача Шепетівським міськміжрайонним відділом ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» (Мазаєв В. В.) щодо вжиття заходів по профілактиці поширенню коронавірусної інфекції на території району, з метою локалізації та ліквідації спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19 в межах району комісією було прийнято рішення:  

  • Заборонити з 16 травня 2020 року відвідування та проведення будь-яких заходів служителями релігійних установ усіх конфесій (всередині приміщень та біля них), що передбачають наявність відвідувачів/прихожан.    
  • Шепетівському відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області встановити цілодобовий пересувний пост з особового складу відділу навколо території Свято – Різдва Богородиці Городищенського чоловічого монастиря (с. Городище, вул. Шкільна, 23) для контролю за дотриманням карантинних обмежень, встановлених рішенням позачергового засідання комісії з питань ТЕБ та НС від 15 травня 2020 року (протокол №10), а також забезпечити жорсткий контроль за дотриманням додаткових обмежувальних заходів, визначених пунктом 1 цього протокольного рішення, а при виявленні порушень –притягнення винних осіб до відповідальності.  
  • та інші додаткові протиепідемічні заходи.

Вслід за районними чиновниками заборону на території міста Шепетівка ввів міський штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

У зв’язку із виявленням на території міста 2-х нових підтверджених випадків захворювання на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, та 12 випадків у Шепетівському районі (с. Городище) та беручи до уваги, що усі хворі є працівниками та служителями Свято – Різдва Богородиці Городищенського чоловічого монастиря,  комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради прийняла рішення про заборону з 16 травня 2020 року на території міста відвідування та проведення будь-яких заходів служителями релігійних установ усіх конфесій (всередині приміщень та біля них), що передбачають наявність відвідувачів та прихожан.

Останнє редагування 17 травня 2020, 20:39
0
репостів
0
репостів