Розділ Суспільство

Сьогодні почали виплачувати "карантинну тисячу" пенсіонерам

Автор 23 квітня 2020, 19:18

23 квітня Пенсійний фонд України спрямував на виплату одноразової грошової допомоги 9,9 мільярдів гривень. Як повідомляють в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, для Хмельниччини профінансовано 374,1 млн.грн. Допомогу отримають близько 375 тисяч пенсіонерів.

  • 230,7 млн.грн. перерахують пенсіонерам, які отримують пенсії на рахунки у банках, одноразову допомогу буде зараховано не пізніше 24 квітня.
  • 143,4 млн.грн отримають пенсіонери, котрі отримують пенсії через пошту. Листоноші мають доставити одноразову допомогу додому протягом 5 календарних днів з дня надходження коштів. У разі неможливості виплати одноразової грошової допомоги в зазначені 5 днів, її мають виплатити не пізніше 25 червня поточного року, щоб кожен з пенсіонерів, які мають право на таку виплату, отримав належні кошти.

Цю виплату отримають пенсіонери, розмір пенсії яких з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації пенсії, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує 5000 гривень станом на 1 квітня 2020 року.

0
репостів
0
репостів