Розділ Суспільство

Понад 400 тисяч гривень компенсації за смерть брата відсудила мешканка Шепетівщини

Автор 12 квітня 2020, 15:46

Адвокатка Тетяна Царик, яка співпрацює з Шепетівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, допомогла своїй клієнтці стягнути понад 400 тисяч гривень компенсації з осіб, визнаних винними у смерті її брата.

До Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась жінка, яка є потерпілою в кримінальному провадженні.

Під час консультування клієнтка розповіла, що в квітні 2018 року її рідного брата жорстоко побили, внаслідок чого від помер у лікарні. Відтак жінку визнали потерпілою в кримінальному провадженні. На час звернення до центру справа перебувала на стадії судового розгляду в Шепетівському міськрайонному суді Хмельницької області.

Представляти законні права та інтереси клієнтки доручили адвокатці Тетяні Царик (доручення № 2204-0000165 від 01.10.2018 року). Ознайомившись з матеріалами кримінальної справи та зібравши необхідні докази, правозахисниця подала до суду позов про відшкодування 600 тис. грн моральної та понад 11 тис. грн матеріальної шкоди, завданої потерпілій.

Позовні вимоги в частині стягнення матеріальної шкоди Тетяна Царик обґрунтувала витратами клієнтки на лікування та поховання брата. Адвокатка зазначила, що після побиття брат потерпілої перебував в реанімаційному відділенні Шепетівської ЦРЛ. На реанімаційні заходи позивачка витратила більше 8 тис. грн, що підтверджують оригінали квитанцій, додані до позову. Поховання брата обійшлося жінці в понад 3 тис. грн.

Окрім матеріальних втрат, позивачка зазнала суттєвих душевних страждань. Після смерті брата потерпіла відчуває постійну емоційну напругу, яка супроводжується нервовими зривами, в її житті сталися істотні зміни, які неможливо відновити. Саме так пояснила правозахисниця вимогу клієнтки щодо компенсації моральної шкоди.

Суд, взявши до уваги докази й  аргументи, наведені Тетяною Царик, вирішив частково задовольнити позовні вимоги та стягнути на користь потерпілої з осіб, визнаних винними у вчиненні злочину, всю заявлену суму матеріальної шкоди та 400 тис. грн моральної шкоди.

0
репостів
0
репостів