Розділ Суспільство

Чиновники розповіли про порядок виплат житлових субсидій на Шепетівщині у квітні

Автор 30 березня 2020, 15:32

Начальник управління соціального захисту населення Шепетівської РДА Ліліана Танасієнко розповіла по порядок виплат житлових субсидій на Шепетівщині у квітні цього року.

Житлові субсидії одержують 2400 сімей на оплату житлово-комунальних послуг та 489 домогосподарств на придбання твердого палива.

Управління соціального захисту вчасно нарахувало їм субсидії за березень. Кошти, необхідні для фінансування субсидій у квітні поточного року замовлено в повному обсязі. Виплата житлових субсидій за березень поточного року буде проведена через банківські установи орієнтовно з 3-6 квітня , через пошту — з 4 по 25 квітня відповідно до встановлених дат отримання соціальних виплат.

При отриманні субсидій у безготівковій формі, належні кошти субсидій за березень будуть перераховані надавачам послуг через Ощадбанк до 18 квітня. Про суми, які необхідно сплати самостійно по кожній послузі Ощадбанком буде направлено СМС-повідомлення.

Звертаємо увагу, що заяву про призначення житлової субсидії разом з декларацією про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, можливо подати в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису через офіційний веб-сайт Міністерства соціальної політики України (розділ — «Житлова субсидія») або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Заява про призначення житлової субсидії разом з декларацією також можуть бути надіслані на адресу управління соціального захисту населення поштою. Одночасно інформуємо, що на засіданні Уряду 25 березня 2020 року прийнято постанову, яка суттєво посилює програму житлових субсидій та соціальну підтримку найменш захищених категорій громадян в умовах карантину.

Рішенням Уряду, зокрема, збільшено на 50 відсотків соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води, на які розраховано субсидію. Це зроблено у зв’язку з тим, що у період карантину громадяни більше перебувають вдома, і відповідно зростає споживання цих послуг.

Крім того, з 1 травня 2020 року призначення житлових субсидій всім сім’ям, які отримували субсидію в опалювальний період 2019/2020 року буде проведено автоматично без додаткових звернень громадян. Тому, звертатися до управління особисто – не має потреби! При виникненні питань рекомендуємо звертатися на телефон гарячої лінії управління (03840) 4-26-38. 

0
репостів
0
репостів