Розділ Суспільство

У закладах освіти та культури достроково припиняють опалювальний сезон

Автор 25 березня 2020, 20:56

25 березня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради, яку провів міський голова Михайло Полодюк. Про це розповіла прес-служба Шепетівської міської ради.

На  порядок денний комісії було винесено ряд питань щодо виконання заходів для запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби на території міста.

У зв’язку із повідомленням про продовження карантину до 24-го квітня та запровадженням режиму надзвичайної ситуації в Україні комісія вирішила внести зміни та доповнити свої попередні рішення.

У Шепетівці продовжать роботу суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, банківські та страхові установи, а також надавачі послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

Також  працюватимуть  об’єкти,  які здійснюють діяльність за КВЕД 45.20 «Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів» (СТО, пункти шиномонтажу), магазини з продажу ритуальних товарів,  ветеринарні аптеки, клініки, зоомагазини,  магазини з продажу насіння, посадкового матеріалу та засобів захисту рослин,   магазини з продажу автомобільних запчастин за умови забезпечення відповідного персоналу (працівників) засобами індивідуального захисту та дотримання усіх необхідних санітарно-гігієнічних норм.

Для посилення захисту населення та протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 комісія вирішила зобов’язати  Шепетівське підприємство водопровідно-каналізаційного господарства Шепетівської міської ради посилити контроль за додержанням хлорування питної води згідно з Державними санітарними нормами та правилами «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» та надавати дезінфікуючі  засоби гіпохлориду натрія в межах можливості підприємства закладам освіти, культури, спорту та Шепетівському ремонтно-експлуатаційному підприємству Шепетівської міської ради для проведення дезінфікуючих заходів.

Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство, щоденно, проводитиме полив доріг, тротуарів та обробку автобусних зупинок комунальної власності дезінфікуючими засобами.

Також до 1 квітня 2020 року буде проведено хлорування та лабораторні дослідження води громадських криниць. Власники магазинів, яким передані автобусні зупинки, зобов’язані щоденно проводити їх обробку дезінфікуючими засобами.

Члени міської тимчасової протиепідемічної комісії у межах компетенції мають оприлюднювати інформаційні матеріали для населення щодо алгоритму дій у випадку виявлення хворого з підозрою на коронавірус COVID-19.

Відповідно до рішення комісії підприємства, які надають житлово-комунальні послуги зобов’язані  активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо своєчасної сплати за комунальні послуги.

Також у зв’язку з продовженням карантинних заходів в Україні комісія рекомендувала Виконавчому комітету міської ради прийняти рішення щодо дострокового припинення опалювального сезону в закладах культури, освіти та спорту з 26 березня 2020 року.

У результаті обговорення члени комісії виріши на черговому засіданні Виконавчого комітету заслухати інформацію відповідальних осіб про стан виконання протиепідемологічних заходів на території міста.

0
репостів
0
репостів