Розділ Суспільство

У Шепетівці закриють продовольчі ринки та призупинять пільгові перевезення

Автор 20 березня 2020, 12:18

Вчора, 19 березня, відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногненно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів голова облдержадміністрації Дмитро Габінет. Основне питання, яке обговорювалося на засіданні – виконання заходів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 року №215 щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території області.

За результатами обговорення ситуації в області щодо запобігання поширенню хвороби в області, комісія вирішила:

  • Зобов’язати місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування на період установленого карантину призупинити діяльність роботи ринків, в тому числі продовольчих.
  • Рекомендувати органам місцевого самоврядування призупинити надання послуг з пільгового перевезення в громадському транспорті пенсіонерів за віком, крім осіб які працюють в медичних закладах.

Також комісія доручила місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування:

  • в умовах дії обмежень функціонування транспорту з метою надання своєчасної та в повному обсязі медичної допомоги населенню, забезпечити своєчасне та безперебійне перевезення до робочих місць працівників закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності, в тому числі з використанням шкільних автобусів;
  • вжити заходів щодо обмеження прийому фізичних осіб підприємствами, установами та організаціями, що забезпечують надання адміністративних послуг. Забезпечити надання послуги юридичним особам дистанційно;
  • визначити перелік послуг та підстави для прийому фізичних осіб з метою надання адміністративних послуг, як невідкладних;
  • інформацію про перелік адміністративних послуг, надання яких визначено як невідкладні, довести до населення з використанням офіційних веб-сайтів та інтернет ресурсів.

Тому сьогодні, 20 березня на виконання прийнятих рішень обласної комісії відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради, яку провів міський голова Михайло Полодюк.

На засідання комісії окрім її членів було запрошено керівників комунальних підприємств, перевізників, керівників ринків тощо.

На  порядок денний комісії було винесено ряд питань для виконання рішеннь позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій яка відбулася вчора.

Відповідно на виконання заходів визначених постановою КМУ від 16.03.2020 року №215 та вчорашніх рішень обласної комісії, міська комісія вирішила:

  1. Невідкладно зобов’язати керівників міських ринків на період установленого карантину призупинити діяльність роботи ринків, в тому числі продовольчих.
  2. Автомобільним перевізникам міста, які здійснюють перевезення на міських автомаршрутах загального користування:

2.1. Призупинити з 21 березня 2020 року до завершення установленого карантину пільгового перевезення у громадському транспорті пенсіонерів за віком крім осіб які працюють в медичних закладах та Шепетівському центрі соціального захисту населення.

2.2. В умовах обмежень функціонування транспорту провести корегування діючих графіків руху автобусів на міських маршрутах, які забезпечили б своєчасне та безперебійне перевезення працюючого населення до робочих місць в тому числі працівників закладів охорони здоров’я та Шепетівського центру соціального захисту населення.

  1. Керівникам: комунальних підприємств (Шепетівське підприємство теплових мереж ШМР, Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство ШМР, Шепетівське підприємство водопровідно-каналізаційного господарства ШМР, Адміністративно комунальній інспекції ШМР), ПП УК «Управдом», «Житлофонд» та ОСББ:

3.1. На період дії карантину вжити заходів щодо обмеження прийому фізичних осіб підприємствами, установами та організаціями, що забезпечують надання адміністративних послуг.  Забезпечити надання послуги юридичним особам дистанційно.

3.2. Визначити перелік послуг та підстави для прийому фізичних осіб з метою надання адміністративних послуг, як невідкладних.

3.3. Інформацію про перелік адміністративних послуг, надання яких визначено як невідкладні, довести до населення з використанням офіційних веб-сайтів та Інтернет ресурсів

4.1. На період дії карантину вжити заходів щодо обмеження прийому фізичних осіб структурними підрозділами виконавчого комітету міської ради, що забезпечують надання адміністративних послуг. Забезпечити надання послуги дистанційно.

4.2.Визначити перелік послуг та підстави для прийому фізичних осіб з метою надання адміністративних послуг, як невідкладних.

4.3 Інформацію про перелік адміністративних послуг, надання яких визначено як невідкладні, довести до населення з використанням офіційних веб-сайтів та Інтернет ресурсів.

Останнє редагування 24 березня 2020, 14:16
0
репостів
0
репостів