Розділ Суспільство

Олексій Жмеренецький полетів у Давос коштом фонду олігарха Пінчука

Автор 23 січня 2020, 18:21

Частина народних депутатів України, які прилетіли на 50-й Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі, заявили, що дорогу і їхнє проживання фінансує Український дім у Давосі, співзасновником якого є український олігарх Віктор Пінчук.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" у своєму сюжеті. Журналісти намагалися вияснити, чи витрачають на ці відрядження гроші для депутатів з державного бюджету чи з якихось інших сторонніх фондів. Українські платники податків мають право знати.

Засвітився у Давосі і депутат Верховної Ради від 190 виборчого округу Олексій Жмеренецький.

Пряма мова:

Журналістка: За чиї кошти ви сюди приїхали?

Олексій Жмеренецький: Виграв у конкурсі, за рахунок фонду поїхав.

Журналістка: За рахунок фонду Віктора Пінчука?

Олексій Жмеренецький: Так.

Журналістка: Нічого крамольного не бачите, коли олігарх фінансує якусь діяльність, хай не в робочий час, але народного депутата?

Олексій Жмеренецький: Я брав участь у відкритому конкурсі. Подав заявку. Ну будь-хто міг це зробити. Яка різниця? Якщо конкурс є, то хтось їде за ці кошти.

Журналістка: Віддячувати нічим не треба буде?

Олексій Жмеренецький: Ні.

Як відомо, 21 січня в Давосі стартував Всесвітній економічний форум, ключовими темами якого стали зміни клімату, розвиток бізнесу в умовах технологічних і соціальних змін і багато іншого. На заході присутні президент Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Олексій Гончарук, а також понад 20 нардепів.

Останнє редагування 23 січня 2020, 18:52

Відео

0
репостів
0
репостів