Розділ Суспільство

Скільки народилося, померло, одружилося та розлучилося на Шепетівщині у 2019 році

Автор 20 січня 2020, 17:09

Керівниця Шепетівського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Олена Кость повідомила статистику щодо кількості діток, які народилися впродовж 2019 року; кількості померлих людей; скільки молодят одружилося та скільки пар розлучилося.

Народилося

За 12 місяців 2019 року на Шепетівщині народилися 644 дитини:

- 499 немовлят у місті,
- 145 — у селах району.

Аналогічний період 2018 року працівники відділу видали 669 свідоцтв про народження.

До рейтингу найпопулярніших жіночих імен, що надавалися дітям при державній реєстрації у другому півріччі попереднього року, потрапили Мілана, Олександра, Яна, Аліна, Софія, Злата, Емілія, Дарина та Уляна. Попитом серед чоловічих імен користувалися Владислав, Марк, Назар, Нікіта, Артем, Тимофій, Матвій, Максим, Даніїл.

Серед рідковживаних жіночих імен новонароджених малюків нарікали Ванессою, Рімою, Аделіною, Меланією, Айлою, Ляною, Ерікою, Ніколь та Аріаною. А хлопчики за бажанням батьків отримали наступні незвичні імена — Амір, Даніель, Лук’ян та Рувим.

У Шепетівському міськрайонному відділі державної реєстрації актів цивільного стану ще з березня 2017 року для зручності шепетівчан діє пос­луга Міністерства юстиції з видачі свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому відділенні Шепетівської центральної районної лікарні.

Померло

За 2019 рік відійшли у вічність 1233 громадяни:

- 668 містян,
- 565 мешканців району.

За аналогічний період попереднього року ця цифра була 1229, що на чотири особи менше.

Одружилося

За рік, що минув, на весільний рушник стали 403 пари молодят:

- 347 – у м. Шепетівці,
- 56 – у районі.

Це на десяток шлюбів менше у порівнянні з 2018 роком.

Торік було видано 13 свідоцтв про шлюби з іноземцями, зокрема, з громадянами Російської Федерації, Німеччини, Узбекистану, Турк­менистану, Казахстану, Вірменії, Норвегії, Польщі, Йорданії, Туреччини і навіть Бразилії.

Розлучилося

Щодо розлучень, то їх у 2019 році, на щастя, було значно менше у порівнянні з 2018 роком. Отож торік розлучилися 74 пари, а за аналогічний період 2018 року – 104.

Загалом рік, що минув, для державних реєстраторів був насиченим різними подіями, передусім, проведенням правопросвітницьких заходів серед шепетівчан, зокрема школярів і майбутніх мам. Задля зручності місцевих мешканців торік у відділі ДРАЦСу встановили платіжний РОS-термінал «Ощадбанку». Та найголовніше, що восени 2019 року тут відкрили сучасний офіс «Open Space» і оновлений зал урочистих подій, де проводять весільні церемонії.

За матеріалом Анни Котик

Останнє редагування 20 січня 2020, 17:33
0
репостів
0
репостів