Розділ Суспільство

Шепетівчанка очолила Громадське телебачення у Києві

Автор 20 грудня 2019, 23:38
Вчора, 20 грудня, як повідомляє "Детектор Медіа", головою Громадського телебачення призначили шепетівчанку Юлію Банкову. Жінка є однією із засновниць hromadske, шефредакторкою та ведучою програми «Нині вже». Юлія народилася і виросла у Шепетівці, закінчила місцеву ЗОШ №3. У Києві здобувала вищу освіту журналіста і там залишилася працювати за спеціальністю.

Рішення про зміну керівника прийняла Програмна рада ГО "Громадське телебачення" під час щорічного планового засідання, передає прес-служба «Громадського».

Наталка Гуменюк, яка обіймала цю посаду чотири роки, виконуватиме обов’язки заступниці головного редактора з партнерств і продовжить свою журналістську діяльність на hromadske. Вона також лишається керівницею проєкту hromadske international.

«Це дуже відповідальна та важка робота і я дякую організації за довіру. Я була з hromadske ще до його офіційного народження, тому як ніхто знаю, з якою метою воно було засноване і заради чого існує. Наталка Гуменюк 4 роки очолювала організацію, і не в останню чергу саме завдяки їй hromadske має репутацію незалежного, чесного і прогресивного медіа не лише в Україні, а й у світі. Також це заслуга професійного колективу, в якому мені пощастило працювати і який я безмежно ціную. Я зроблю все можливе, аби так було й надалі», – сказала Юлія Банкова.

medium

Голову організації щорічно обирає Програмна рада для виконання низки обов'язків:

  • представництво інтересів організації на масових та публічних заходах;
  • укладання документів від імені ГО, які передбачають зобов'язання на суму понад 100 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян протягом календарного року;
  • має право першого підпису платіжних документів ГО, яке реалізується в разі вакантності посади Виконавчого директора.

Юлія Банкова працює на «Громадському» з 2013 року. З 2015 — редакторкою публікацій на сайті hromadske.ua. У цей час вона з сім’єю жила в Грузії.

До того разом з Андрієм Сайчуком була співавторкою та ведучою проекту «Дорогі Депутати», який виходив спершу на телеканалі TВi, а згодом — на Hromadske та на 5-му каналі. 

69443140 2462768133791002 8956133983377162240 o

Разом з іншими журналістами ТВі Юлія Банкова 29 квітня 2013 року, звільнилася з каналу через конфлікт з новим керівництвом. На телеканалі вона була ведучою ранкової програми у прямому ефірі «Ранок з ТВі».

За часів Януковича вона звільнилася з Першого Національного через цензуру.

0
репостів
0
репостів