Розділ Суспільство

Голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет відвідав Шепетіський район

Автор 20 грудня 2019, 14:37

19 грудня на Шепетівщині із робочою поїздкою перебував голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габінет. Зокрема, він  відвідав Плесенську сільську раду, де 22 грудня відбудуться перші вибори до Плесенської об’єднаної територіальної громади, до якої увійде територія Пліщинської сільської ради.

У приміщенні Плесенського будинку культури відбулась зустріч очільника області із мешканцями сіл: Плесна, Пліщин та Жилинці. Також  участь у зустрічі взяли: голова Шепетівської районної державної адміністрації Віталій Бузиль, депутати Хмельницької обласної ради Микола Дячук та Врам Мовсісян, керівники окремих установ та організацій району.У ході спілкування Дмитро Габінет зупинився на ряді актуальних питань, що хвилюють зараз усіх громадян.

IMG 20191219 150653 scaled

Зокрема, Дмитро Анатолійович детально зупинився на питаннях земельної реформи та висловив своє бачення щодо продажу землі. «Будь-які зміни сприймаються важко. Але, на мою думку, ви повинні мати право розпоряджатись своєю власністю. І продавати чи не продавати свою землю – вирішувати вам», – сказав очільник області.

Розглядаючи питання децентралізації, Дмитро Габінет наголосив, що на жаль, Плесенська громада втратила багато часу. Питання її створення потрібно було розглядати ще у 2015 році. Разом з тим, він зауважив, що мешканці громади мають відповідально підійти до питання обрання керівника ОТГ, адже ця людина має всебічно знати проблеми території, мати чітке уявлення, як їх вирішувати, бути ефективним управлінцем, а найголовніше – бути відповідальною та чесною людиною.  Також голова ОДА порадив представникам громади якнайшвидше зробити розрахунки щодо спроможності громади та надіслати їх до Міністерства розвитку громад та територій України.

IMG 20191219 153303 scaled

Також під час перебування в Плесенській сільській раді голова облдержадміністрації ознайомився із роботою Плесенського дошкільного навчального закладу та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

За інформацією Шепетівської РДА

Останнє редагування 25 грудня 2019, 01:32
0
репостів
0
репостів