Розділ Суспільство

У Шепетівці вперше запрацює ярмаркове містечко

Автор 04 грудня 2019, 17:01

Сьогодні у приміщенні Шепетівської міської ради відбулася зустріч з підприємцями, які виявили бажання долучитися до діяльності ярмаркового містечка у Шепетівці.

Територіально його розмістили перед площею ім. Тараса Шевченка на вулиці Островського. Там вже виставили 10 дерев’яних будиночків. Офіційне відкриття ярмарки відбудеться 19 грудня спільно з відкриттям головної новорічної ялинки Шепетівки. І діятиме понад місяць часу, до 21 січня 2020 року.

“Ідея створення ярмаркового містечка з’явилася ще 1,5 роки тому. У січні 2018 року ми навіть розробили відповідне положення. Проте робота призупинилася через відсутність грошей. Але влітку цього року завдяки підтримці і розумінню народного депутата 8-го скликання Романа Мацоли нам вдалося консолідуватися навколо цього питання і отримати фінансування. У червні ми придбали 10 дерев’яних будиночів. І зараз нарешті дійшли до етапу, коли їх можна запускати у роботу”, - розповідає Алла Бунечко, підприємиця та депутатка Шепетівської міської ради.

1

У ярмаркових будиночках будуть продавати сувенірну продукцію, продовольчі та не продовольчі товари, за виключенням міцних алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

“Пропонований режим роботи ярмаркового містечка - з 10:00 години ранку до 22:00 години вечора. А з 31 грудня на 1 січня, у Новорічну ніч, - цілодобово. Це рекомендаційні години, кожен підприємець може на власний розсуд планувати свою роботу в орендованому будиночку”, - пояснює Олександр Гринь, начальник управління економічного розвитку Шепетівської міської ради.

Розпорядником ярмаркового містечка призначили Анатолія Остапчука, начальника Адміністративно-комунальної інспекції. Підприємці, які вирішили орендувати ярмарковий будиночок, повинні подати розпоряднику заяву. А згодом укласти договір оренди. 

2

Орендна вартість одного ярмаркового будиночка складає 40,50 гривень у день. За словами Олександра Гриня, сюди включили 7% від вартості будиночка, а також прибирання прилеглої території та вивезення сміття. Окрім того орендарям самостійно потрібно буде оплачувати використану електроенергію. Для цього у кожному будиночку встановили спеціальний лічильник.

3

“До відкриття ярмаркового містечка плануємо доповнити площу ім. Тараса Шевченка білими лавками. Вони композиційно доповнять ті, що вже є. Традиційно стоятиме головна ялинка, але цього року хочемо поряд ще поставити дві додаткові фігури. Також буде різдвяний вертеп. Встановимо поміст для виступів. Багато хто його критикує, але на жаль, зараз немає змоги купити стаціонарну сцену. Готуємо концертні програми, колядки, різні святкові заходи на площі. Аби мешканці отримали повноцінне відчуття свята у рідному місті. Детальніше про всі заходи ми повідомимо через ЗМІ та соціальні мережі”, - ділиться Наталія Стасюк, заступниця голови Шепетівської міської ради.

4

Нещодавно, 1 грудня, різдвяний ярмарок відкрили у Хмельницькому. Найближчим часом почне діяти і у Кам’янці-Подільському. А на півночі Хмельниччини Шепетівка буде першою, де працюватиме ярмаркове містечко. Тож є перспективи, що сюди приїжджатимуть гостювати мешканці навколишніх міст, селищ та сіл.

5

Після завершення новорічних свят роботу ярмаркового містечка планують також запускати на пасхальні свята, День міста тощо.

Марина Ложкіна

Останнє редагування 04 грудня 2019, 19:26
0
репостів
0
репостів