Розділ Суспільство

Керівник ПрАТ «Шепетівське АТП 16807», депутат міськради Руслан Савчук судиться з Шепетівською міською радою

Автор 27 листопада 2019, 20:25

Днями на офіційному сайті Шепетівської міської ради було оприлюднено повідомлення про подання апеляційної скарги щодо скасування рішення суду. 

Рішення стосується позову Приватного акціонерного товариства «Шепетівське автотранспортне підприємство 16807», який ще влітку підтримав Хмельницький окружний адміністративний суд першої інстанції.

ПрАТ «Шепетівське АТП 16807» вважає протиправним рішення сесій Шепетівської міської ради щодо Порядку розрахунку компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Зокрема мова йде про:

  • Рішення LII сесії Шепетівської міської ради VII скликання від 21 грудня 2018 р. №23 «Про внесення змін до Порядку розрахунку компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян»

та

  • Рішення LV (позачергової) сесії Шепетівської міської ради VII скликання від 05.04.2019 р. №2 «Про внесення змін до Порядку розрахунку компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян».

Ці документи визначають, за якими формулами проводиться розрахунок за перевезення пільговиків з фірмою-перевізником. А також містять затверджену форму звітності водіїв про кількість пільговиків, які безкоштовно скористалися громадським транспортом.

Однак, депутат Шепетівської міської ради Руслан Савчук, який керує ПрАТ «Шепетівське АТП 16807», очевидно не погоджується з рішеннями більшості своїх колег та вирішив визнати прийняті документи протиправними і скасувати їх. До слова, інтереси ПрАТ «Шепетівське АТП 16807» у суді представляє ще один депутат Шепетівської міської ради Валерій Федоров.

Хмельницький окружний адміністративний суд першої інстанції підтримав бажання представників ПрАТ «Шепетівське АТП 16807». І таки визнав рішення протиправними. Аргументуючи це тим, що ці документи є регуляторними актами. А для прийняття регуляторних актів передбачена спеціальна процедура. Цієї процедури міська рада не дотрималася. В результаті порушила законодавство України. Також суд погодився з представниками ПрАТ «Шепетівське АТП 16807», що ці рішення ускладнюють отримання йому відшкодування грошей за пільговий проїзд громадян.

Шепетівська міська рада подала апеляцію. Її розгляд відбудеться 4 грудня 2019 р. о 10-й годині.

Останнє редагування 27 листопада 2019, 20:42
0
репостів
0
репостів