Розділ Суспільство

У Шепетівському лісгоспі проводять осінню посадку модрини, сосни, дугласії

Автор 07 листопада 2019, 12:12

Зараз лісівники Хмельниччини ведуть осінню посадку лісу. На ділянках, де влітку й восени завершено лісозаготівельні роботи, проведено очищення лісосік від порубкових решток і підготовлено ґрунт, якраз за сприятливих умов слушно провести заліснення.

Підприємства Хмельницького ОУЛМГ активно включилися в процес омолодження лісу. Тим більше, що восени в лісівників є більше часу для якісного виконання усіх процесів, ніж навесні. Особливо гаряче зараз у колективах, де ведеться посадка хвойних порід. Це, зокрема, підприємства північного регіону. В Шепетівському, Славутському, Ізяславському лісгоспах за інтенсивними технологіями вирощують перспективні породи – модрину, сосну, дугласію та інші, де заліснення здійснюють посадковим матеріалом із закритою кореневою системою. Посаджені таким методом сіянці мають значний запас поживних речовин, вологи, набирають повну силу росту з перших днів та мають хорошу здатність витримати весняні заморозки й сонячні опіки.

Цієї осінньої пори вже посаджено майже 50 гектарів лісу. А з початку року заліснено понад 755 гектарів площ. Є впевненість, що створені насадження будуть рости не тільки на радість нам, а й майбутнім поколінням.

Прес-служба Хмельницького ОУЛМГ

0
репостів
0
репостів