Розділ Суспільство

У ленковецькій, хутірській та коськівській школі відбувся профілактичний рейд

Автор О. Козачук 20 вересня 2019, 17:18

З метою виявлення дітей шкільного віку, неохоплених навчанням, усунення причин та умов даного явища, здійснення обстеження умов проживання сімей, в яких проживають діти, що опинилися в складних життєвих обставинах та проведення профілактичних бесід з батьками, щодо належного виховання та утримання дітей, начальником служби у справах дітей Юлією Богуш, спільно з головним спеціалістом відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму адміністрації Лесею Ільчук, секретарем сільської ради Людмилою Грицишиною, 18 вересня 2019 року на Шепетівщині проведено профілактичний рейд.

У ході рейду відвідано Хутірську школу І-ІІ ступенів, в результаті чого, з’ясовано, що з даної категорії всі діти приступили до навчання та забезпечені по мірі можливості канцелярським приладдям.

За місцем проживання відвідано 5 сімей, в яких виховується 11 дітей. На момент обстеження в 4-х сімей житлово-побутові умови та санітарно-гігієнічний стан в будинках, задовільний. Будинки облаштовані необхідними меблями, по можливості побутовою технікою, в кімнатах чисто, прибрано, тепло. Діти мають окремі кімнати умебльовані відповідно до віку. Діти забезпечені сезонним одягом та взуттям, продуктами харчування. Сім’ї обробляють земельні ділянки, утримують худобу.

В одному будинку житлово-побутові умови проживання – незадовільні, кімнати потребували прибирання та провітрювання. Діти мають окреме місце для сну та вивчення уроків, продуктами харчування, одягом та взуттям по сезону забезпеченні. З родичами проведено профілактичні бесіди щодо наведення ладу в будинку та складені відповідні акти обстеження житлово-побутових умов проживання.

19 вересня 2019 року, начальником служби у справах дітей адміністрації Ю.Богуш, завідувачем сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей адміністрації О.Козачук, інспектором ювенальної превенції Шепетівського ВП В.Карасем, на території Ленковецької ОТГ проведено правову та профілактично-виховну роботи з дітьми.

У ході рейду відвідано Ленковецьку та Коськівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, де проведено змістовні лекції та бесіди для підлітків. Окрім того, за місцем проживання проведено обстеження умов проживання 6 сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавленні батьківського піклування, над якими встановлено опіку, піклування. Житлово-побутові умови проживання – задовільні, діти забезпечені всім необхідним для розвитку, навчання та виховання. В результаті складено акти обстеження умов проживання.

Виховання підростаючого покоління є надзвичайно відповідальним завданням, яке постає не тільки перед батьками, вчителями, а й відповідних служб, які мають до цього безпосереднє відношення. Очевидно, що виховання дітей різного віку має свою специфіку. Як відомо, саме підлітки набагато частіше, ніж діти іншого віку, завдають батькам багато клопоту й проблем, саме цей вік потребує особливої уваги та турботи, тому з метою формування у підлітковому середовищі навичок здорового способу життя, недопущення пропусків у навчанні та скоєнні правопорушень.

0
репостів
0
репостів