Розділ Суспільство

Шепетівського комбата нагородили орденом «Народний герой України» посмертно

Автор 20 серпня 2019, 13:51

Днями у Рівному відбулась 30-та урочиста церемонія нагородження недержавним орденом «Народний Герой України» - це українська недержавна нагорода, запроваджена 2015 року за ініціативою волонтерів Андрія Боєчка та Дмитра Щербакова. Його виготовляють із переплавлених срібних речей (зі срібла 925 проби), зібраних в усіх охочих.

Почесне звання в числі чотирьох військовослужбовця оперативного командування «Захід» отримав і посмертно шепетівчанин, полковник Ігор Ляшенко «Беркут», командир батальйону 24-ї окремої механізованої бригади.

Орден був вручений рідним Ігоря Ляшенка, який 19 червня 2014 року загинув поблизу села Ямпіль Донецької області.

Орден «Народний Герой України» — українська недержавна нагорода, запроваджена 2015 року за ініціативою колекціонера антикваріату та волонтера Андрія Боєчка та ювеліра Дмитра Щербакова. Орден виготовлений зі срібла 925 проби; кожна нагорода має індивідуальний номер та елементи захисту. До комплекту входять сам орден, посвідчення, пам'ятна монета та картка банку «Глобус» із 1 тис. гривень. Ордени роблять із переплавлених срібних речей, зібраних в усіх охочих. Запропонувати кандидатуру на нагородження може кожен на сторінці ордену в Facebook; у поданні має бути описано героїчний вчинок кандидата. Нагородна рада перевіряє інформацію і приймає остаточне рішення.

За рік служби в АТО Ігор Ляшенко запам’ятався побратимам як дисциплінований, високопрофесійний і працелюбний командир. Підрозділи його батальйону неодноразово стримували прорив бойовиків у східні регіони України без втрат особового складу. Під командуванням Ляшенка було знищено велику кількість незаконно створених формувань поблизу села Ямпіль Донецької області. Але, переміщуючись між пунктами управління, офіцер потрапив у засідку терористів. Вступивши у бій, батальйон знищив нападників. Командир одним з перших став на захист своїх побратимів і особисто знищив декількох бойовиків, що перебували у засідці, однак внаслідок значних кульових поранень військовослужбовець Ігор Ляшенко загинув, не побачивши завершення бою.

Останнє редагування 20 серпня 2019, 15:36

Відео

0
репостів
0
репостів