Розділ Суспільство

Відбулась нарада, на якій розглядали питання затримки виплати субсидій у АТ «Ощадбанк»

Автор 04 липня 2019, 19:03

2 липня у приміщенні районної державної адміністрації відбулась нарада за участю начальника управління соціального захисту населення Ліліани Танасієнко, представників АТ «Ощадбанк», сільських рад та об’єднаних територіальних громад.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року №1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі», громадянам, які звернулися за призначенням житлової субсидії з 1 січня 2019 року, субсидія виплачується у грошовій формі, шляхом перерахування коштів на рахунки виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між АТ «Ощадбанк» та виконавцями комунальних послуг. 

Постановою Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 року №62 запроваджено виплату субсидій у грошовій готівковій шляхом перерахування коштів на ПФУ чи АТ «Ощадбанк».

Під час засідання було обговорено проблеми, які виникли під час виплати житлових субсидій, а також порядок взаємодії управління соціального захисту населення АТ «Ощадбанк».

Ліліана Танасієнко наголосила, що останнім часом велика кількість мешканців району, особливо пенсіонерів, звертається з проблемами щодо виплати коштів субсидії через відділення «Ощадбанк». Станом на 02.07.2019 року залишаються невиплаченими кошти житлової субсидії для громадян, які звернулись за призначенням субсидії з 01.01.2019 року.

Заступник начальника Шепетівського відділення АТ «Ощадбанк» Світлана Шадюк повідомила, що всім громадянам будуть відкриті карткові рахунки на які поступлять неотриманні кошти. Громадянам надійде СМС-повідомлення про час та місце отримання коштів. Наголосила, що всю інформацію громадяни особисто можуть отримати за номером телефону «гарячої лінії» Ощадбанку 0800210800.

Під час наради присутні обговорили питання отримання коштів субсидії по дорученню, а також у разі смерті одного із членів домогосподарства. Вирішили повторно провести роз’яснення серед населення щодо виплат субсидій у грошовій готівковій та безготівковій формі.

0
репостів
0
репостів