Розділ Суспільство

Для батьків із неповних сімей у Шепетівці провели тренінг

Автор 14 травня 2019, 18:56

14  травня 2019 року працівниками Шепетівського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді було проведено тренінг для матерів, які виховують дітей без батьків на тему «Проблеми виховання та соціалізації дітей в неповних сім’ях».

На жаль, у всьому світі, в тому числі і в нашій країні, далеко не всі діти виховуються у повних сім’ях, де є мати та батько. Значна частина сімей, в яких є діти, є неповними. Це велика проблема, адже на одній людині тяжіє відповідальність починаючи від проблеми "сухая кожа" малюка, завершуючи статевим вихованням дитини. 

Учасниками тренінгу розглядалися актуальні питання: основні причини збільшення неповних сімей та помилки що виникають у процесі виховання дітей у неповній сім’ї.

Основними причинами збільшення неповних сімей є:

  • Збільшення кількості розлучень.
  • Збільшення кількості народжень поза офіційною реєстрацією шлюбу.
  • Збільшення смертності чоловіків.

Можна виділити шість найбільш поширених помилок, що виникають у процесі виховання дітей у неповній сім’ї:

  1. Гіперопіка матерів не дає можливості здійснювати дитиною самостійні кроки, що стає причиною несформованості навичок до самостійного життя
  2. Відстороненість матері від виховного процесу та надмірна орієнтація на матеріальне забезпечення  дитини.
  3. Перешкода контактам дитини з батьком.
  4. Відсутність системності у вихованні дитини, де головну роль відіграє нестійкий емоційний стан матері.
  5. Прагнення матері зробити дитину зразковою. Мати стає «домашнім наглядачем». Дитина або стає пасивною, або включається в життя вуличних компаній.
  6. Відстороненість матері від догляду за дитиною і її вихованням: алкоголізму матері, безладності в сексуальних відносинах, проституції та інших форм асоціальної поведінки.

Наприкінці тренінгу фахівцями центру  було надано поради батькам, які виховують дітей в неповній сім`ї. Якщо у Вас виникли проблеми,  отримайте підтримку кваліфікованих спеціалістів за адресою: м. Шепетівка, вул. Островського,4, каб. № 1,2,3. Контактні телефони: (03840)4-16-23, (03840)4-01-50, 0980479133.

Останнє редагування 27 липня 2019, 02:09
0
репостів
0
репостів