Розділ Суспільство

На Шепетівщині буде створено ще одну ОТГ

Автор 02 травня 2019, 11:47

23 квітня у селі Пліщин його мешканці вирішували подальшу долю свого села відповідно до адміністративно-територіальної реформи. Як відомо, 14 квітня відбулися збори громадян, на яких у доволі полемічній обстановці обговорювалась перспектива приєднання Пліщинської сільської ради до уже існуючих чи створюваних ОТГ. Розглядались варіанти співжиття із сусідніми Плесенською,  Шепетівською громадами, навіть Славутською ОТГ.

Тоді ж, за ініціативи депутата районної ради від пліщинської громади Михайла Савчука, було вирішено провести таємне голосування мешканців села, яке й повинно визначити його подальші реформаційні орієнтири.

Відтак громадський захід відбувся попереднього вівторка. Як поінформувала сільський голова Тетяна Квітницька, кожен пліщинець мав можливість зробити свій вибір і не залишитись осторонь долі громади. Загалом із 763 мешканців, які мають право голосу, своє волевиявлення продемонстрували 442 мешканці.

Тож у підсумку, згідно з протоколом таємного голосування, за приєднання до Плесенської ОТГ висловились 337 пліщинців і, власне, це їхнє рішення робить можливим появу на теренах нашого краю ще однієї об’єднаної громади. Свої симпатії до Славутської ОТГ висловили 69 мешканців Пліщина. Ідею ж приєднання до Шепетівської громади підтримали 40 учасників голосування.

Наступним кроком в адміністративно-територіальній реформі буде ухвала сесії Пліщинської сільської ради, де слово буде за її депутатським корпусом.

Днями також відбулися громадські слухання щодо адміністративно-територіальних змін і в селах Плесні та Жилинцях. Мешканці цих населених пунктів усім загалом підтримали створення об’єднаної територіальної громади із адміністративним центром у Плесні. Відповідні ухвали прийнято на сесії самоврядного органу Плесенської сільської ради.

Шепетівський вісник

0
репостів
0
репостів