Розділ Суспільство

Рятувальники закликають місцевих рибалок не виходити на кригу

Автор 18 лютого 2019, 13:33

17 лютого рятувальники 29 ДПРП смт. Гриців  здійснили профілактичне відпрацювання місць зимової ловлі риби на території району. Адже  саме зараз через різке потепління крига на водоймах становить особливу небезпеку.

Під час рейду головним завданням для працівників ДСНС було нагадати любителям зимової риболовлі (як не дивно, але таких відчайдух на водоймі виявилось чимало) не лише нагадати основні правила безпечної поведінки на водоймах у зимовий період, але й про всяк випадок розповісти про алгоритм дій у разі потрапляння під кригу. Прихильників підлідної риболовлі представники ДСНС попередили про підвищену небезпеку такого виду відпочинку. 

Людям нагадали, що не можна пробивати поруч багато лунок; не варто збиратися великими групами в одному місці; заборонено пробивати лунки на переправах; небезпечно ловити рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега, яке б клювання там не було. Рятувальники зазначили, що необхідно завжди тримати під рукою міцну мотузку 12-15 метрів або дошку чи велику гілку.  

Надзвичайники зауважили, що краще не ризикувати своїм життям, вирушаючи нині на риболовлю, адже крига надто тонка і є вірогідність під неї потрапити. Додатково кожен співрозмовник отримав від надзвичайників листівки із відповідними застереженнями.  

Шепетівський районний сектор ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Останнє редагування 18 лютого 2019, 13:44
0
репостів
0
репостів