Розділ Суспільство

Шепетівські лісівники проводять охорону мисливських угідь від браконьєрства

Автор 26 листопада 2018, 17:42
Мисливствознавець Шепетівського району Танчук Р.А. та дільничий офіцер поліції Матвієць Р.О. під час проведення спільного рейду. Мисливствознавець Шепетівського району Танчук Р.А. та дільничий офіцер поліції Матвієць Р.О. під час проведення спільного рейду.

У зв'язку з теплою осінньою погодою цього року, у лісових масивах було досить людно. Тож відповідно до листа Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства у ДП «Шепетівський лісгосп» видано наказ, згідно з яким колективне та облавне полювання на диких парнокопитних тварин розпочалося 19 листопада і триватиме по 30 грудня поточного року.

Полювання можна здійснювати при наявності відповідних документів на право полювання, а саме: посвідчення мисливця, контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозволу на добування мисливських тварин (ліцензії, відстрільної картки), відповідного дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю, паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов'язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред'являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Виявлені у мисливця чи мисливського господарства тварини (або їх частини) та знаряддя добування таких тварин, законність набуття яких не підтверджена відповідними документами, вважаються незаконно добутими (ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання»). Особи, винні у незаконному полюванні, несуть адміністративну чи кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством України, попереджають лісівники.

Також забороняється стріляти «на шум», по цілі, яку нечітко видно (під час туману, у сутінках, проти сонця та ін.) 

Для перевірки дотримання правил полювання в ДП «Шепетівський лісгосп» створені рейдові бригади до складу яких входять представники лісової охорони та поліції. Спільними зусиллями вже проведено 8 рейдів під час яких проводиться охорона мисливських угідь від браконьєрства, контроль за дотриманням мисливцями правил полювання та техніки безпеки.

Прес служба ДП «Шепетівський лісгосп»

0
репостів
0
репостів