Розділ Суспільство

Місцеві чиновники збирались на "надзвичайну" комісію

Автор 29 вересня 2018, 12:31

Вчора відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради. На порядок денний було винесено 4 питання.

Зокрема, члени комісії розглянули питання про готовність підприємства ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» до опалювального сезону, про стан підготовки до дій з попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру під час експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства та інфраструктури в осінньо-зимовий період 2018-2019 років, про готовність управлінських компаній ПП УК «Управдом» та ПП УК «Житлофонд» до опалювального сезону 2018-2019 років, про прийняття заходів щодо попередження крадіжок кришок люків водопровідних, каналізаційних, теплових мережах та мережах зв’язку.

Головний інженер ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»  Володимир Кушнір доповів про стовідсоткову готовність 17 котелень підприємства до опалювального сезону, замінено майже  2 км 400 м труб теплових мереж, проведено пробний пуск котелень, всього по місту встановлено 144 вузла обліку теплової енергії, проведено обстеження житлових будинків та об’єктів комунальної сфери для вивчення стану готовності до опалювального сезону спільно з управлінськими кампаніями тощо.

Проте поряд із підготовкою теплових мереж до опалювального сезону існує проблема щодо отримання ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» номінацій на газ. Оскільки Генеральний директор товариства був відсутній на засіданні комісії, міський голова Михайло Полодюк звернувся до виконавчого директора підприємства Наталії Потапової щодо стану підписання договору про реструктуризацію боргу та отримання номінацій на газ. На що Наталія Андріївна повідомила, що на сьогоднішній день номінацій не підписано.

За результатами розгляду питання члени комісії доручили Генеральному директору ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» до 10 жовтня цього року підписати договори з НАК «Нафтогаз України» на поставку газу та до 11 жовтня цього року про проведену роботу письмово доповісти комісії.

Також теплопостачальному підприємству до 15 жовтня 2018 року  доручено завершити підготовку об’єктів теплопостачання до роботи протягом осінньо-зимового періоду 2018-2019 року.

За результатами розгляду другого питання управлінню житлово-комунального господарства та з питань регулювання земельних відносин доручено спільно з Шепетівським відділом поліції визначити місця відстою транзитних транспортних засобів, фінансовому управлінню — передбачити кошти на приведення в належний протипожежний стан закладів освіти, культури, соціального захисту та забезпечити вимірювання опору ізоляції електромережі та електрообладнання, комунальному підприємству «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство»  — завершити підготовку спеціальної і снігоочисної техніки, створити необхідні запаси паливно-мастильних та посипочних матеріалів, управлінню праці та соціального захисту населення – провести роботу з малозахищеними верствами населення, неблагонадійними, багатодітними сім’ями, одинокими громадянами та інвалідами щодо забезпечення їх засобами теплопостачання, перевірити стан пічного опалення, електропроводки та надати необхідну допомогу.

Керівники управлінських кампаній «Управдом» і «Житлофонд» Роман Тихончук та Василь Цегеля інформували про підготовку багатоповерхівок до опалювального сезону. Їх інформацію взято до відома та доручено до 10 жовтня цього року завершити підписання паспортів про готовність будинків до опалювального сезону 2018-2019 року.

З метою попередження крадіжок кришок люків водопровідних, каналізаційних, теплових мережах та мережах зв’язку комісія доручила Шепетівському відділу поліції вжити заходів щодо виявлення та попередження крадіжок люків, налагодити співпрацю з пунктами прийому металобрухту, щоб вони не приймати люки або повідомляти про спроби їх продажу.

Також управлінню економічного розвитку міськвиконкому надано вказівку направити попередження на всі пункти прийому металобрухту, щоб фіксувати спроби здачі люків на металобрухт та підготувати пропозиції щодо виявлення та закриття пунктів прийому металобрухту, які працюють незаконно.

Комунальному підприємству водопровідно-каналізаційного господарства, в свою чергу, доручено активізувати роботу щодо заміни існуючих металевих кришок люків альтернативними.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів