Розділ Суспільство

Роман Мацола — один з найефективніших депутатів Верховної Ради

Автор Володимир Мельничук 22 січня 2018, 13:38
Роман Мацола — один з найефективніших депутатів Верховної Ради Матеріал розміщено на правах реклами

Роман Мацола не пропустив жодного засідання Верховної Ради, є одним з трьох депутатів, які подали найбільшу кількість законопроектів та входить до десятки депутатів, законопроекти яких найчастіше стають законами. Про це свідчить дослідження "Верховна Рада: підсумки 2017 року" проведене Комітетом виборців України.

В дослідженні, зокрема, відзначено, що у 2017 році не пропустили жодного засідання Верховної Ради лише 28 депутатів. Серед них і народний депутат України Роман Мацола, який представляє у парламенті мешканців Полонського, Славутського та Шепетівського районів.

Також Роман Мацола є одним із лідерів за кількістю законодавчих ініціатив. За рік народний депутат зареєстрував 68 законопроектів. У трійку лідерів, окрім Романа Мацоли, також потрапили Андрій Шинькович та Олег Ляшко.

Серед законодавчих ініціатив Романа Мацоли варто відзначити законопроекти: «Про державну допомогу сім`ям з дітьми», «Про запровадження накопичувальної системи загальнообов`язкового державного пенсійного страхування», «Про управління земельними ресурсами в межах території ОТГ», «Про стимулювання створення сімейних фермерських господарств», «Про здешевлення індивідуального електротранспорту для населення», «Про функціонування української мови, як державної».

Також Роман Мацола увійшов у десятку народних депутатів, законопроекти співавторства яких були прийняті у 2017 році, як Закони.

Згідно з дослідженням Комітету виборців України, у минулому році парламент прийняв сім законів ініційованих народним депутатом Роман Мацолою. Серед них варто виділити закони: «Про Державне бюро розслідувань», «Про статус старости села, селища», «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про запровадження гуманного ставлення до тварин», «Про державну підтримку кінематографії в Україні», «Про джерела фінансування дорожнього господарства України».

Останнє редагування 22 січня 2018, 13:44
0
репостів
0
репостів