Розділ Суспільство

Підозрюваний у смертельній автокатастрофі шепетівчанин залишиться під вартою

Автор 12 січня 2018, 15:36

Апеляційний суд Хмельницької області залишив під вартою чоловіка, котрого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2  ст.286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжкі тілесні ушкодження).

Нагадаємо, смертельна автокатастрофа сталася 1 січня 2018 року в Шепетівці. Тоді загинула молода мама, а її 2-річна дитина опинилася на лікарняному ліжку.

До суду з проханням скасувати ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою апелювала сторона захисту. Натомість просила обрати інший - більш м’який. Мовляв, підозрюваний щиро кається, готовий співпрацювати зі слідством, тож тримати його під вартою сенсу немає.

Прокурор же наполягав на триманні під вартою, мотивуючи тим, що чоловік втік з місця ДТП, підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачено покарання до 8 років позбавлення волі. Зважаючи на це, він може переховуватися від слідства, чинити тиск на свідків, перешкоджати досудовому розслідуванню та продовжувати займатися злочинною діяльністю.

Колегія суддів апеляційного суду ухвалу про обрання найсуворішого запобіжного заходу залишила без змін, а скаргу апелянтів – без задоволення.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

0
репостів
0
репостів