Розділ Суспільство

90-річний ювілей відзначив житель села Траулин

Автор 13 вересня 2017, 18:49

Зовсім небагато на нашій землі проживає людей, які зберігають у пам’яті ланцюжок подій цілої епохи та можуть поділитись цими спогадами не тільки зі своїми ровесниками, а й передати їх наступним поколінням. Саме таким є житель села Траулин Шепетівського району, учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни, поважний ветеран Парфенюк Михайло Петрович, який 12 вересня зустрів свою 90-у осінь.

Розділити це свято з ювіляром завітали керівник апарату Шепетівської райдержадміністрації Наталія Лінник, голова Шепетівської районної ради Петро Дзяворук, голова районної ГО «Ветеран Шепетівщини» Олександр Лукашенко, представники Судилківської ОТГ.

Гості щиро бажали імениннику міцного здоров’я, радості, тепла і затишку в родинному колі, благополуччя та ще довгих років життя. Відзначили грамотою, подарували квіти та подарунки.

Михайло Петрович був щиро пройнятий такою увагою. Вдячність висловила і дружина ювіляра Антоніна Григорівна. Подружжя, яке разом прожило вже 61 рік, виховало 3 дітей, 7 онуків та 2 правнуків. Михайло Петрович пишається своїми нащадками. А щира любов і турбота близьких є нагородою за його нелегке, але прекрасне життя.

Важка доля випала на життєвий шлях ювіляра. Він на власному досвіді знає, що таке жахіття окупації та пам’ятає всі фронтові дороги, якими пройшов. У 1944 році Михайло Петрович був призваний в армію. Після відповідної підготовки був направлений в Германію у 50-й стрілецький полк 15 стрілецької дивізії. Після взяття Берліну і капітуляції Германії подальшу військову службу проходив у Ірані та м.Баку. Потім був направлений у м.Мурманськ, де прослужив ще 5 років і у 1951 році був демобілізований.

У мирний час Михайло Петрович Парфенюк також пройшов славний трудовий шлях. Майже все своє життя він присвятив роботі у місцевому колгоспі. Винагородою за його багаторічну працю стала повага односельців та нагороди за добросовісну працю.

За матеріалами Шепетівської РДА

Останнє редагування 13 вересня 2017, 19:11
0
репостів
0
репостів