Розділ Суспільство

Завтра розпочинається сезон полювання на пернату дичину

Автор 04 серпня 2017, 13:10

З 5 серпня розпочинається сезон полювання на пернату дичину. Для мисливців його початок є своєрідним святом. Нарешті можна дістати рушниці та вирушати у пошуках птиці, засвідчити свою вправність у добуванні дичини, а крім того, просто ще раз помилуватися красою природи та відпочити.

За наказом директора ДП «Шепетівський лісгосп» В. М. Сасюка про проведення полювання в угіддях державного підприємства у мисливський сезон 2017–2018 років, встановлено такі його строки:

-  на качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лисок, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвостів, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків (морського, малого, великодзьобого), галстуньчика, пісочників, плавунців, баранця великого), голубів (крім голуба-синяка) — з 16-ї години 5 серпня по 31 грудня 2017 року включно.

-  на парнокопитних і хутрових почнеться на початку листопада і триватиме до кінця грудня.

Дні полювання на пернатих - субота і неділя, а середа — по 1 листопада 2017 року включно.

Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати двох гусей, п’яти качок, по десятку куликів та голубів, шість лисух.

Ще варто знати, що полювання заборонено на всіх територіях природно-заповідного фонду, відтворюючих ділянках, усіх інших заборонених територіях та у 200-метровій зоні навколо них.Стрільба в темний період доби (пізніше години після заходу сонця та раніше години до його сходу) не допускається.Тож хочеться побажати мисливцям у сезон полювання приємного спілкування з природою, незабутніх вражень та гарного настрою.

Прес-служба Шепетівського лісгоспу.

0
репостів
0
репостів