Розділ Суспільство

На Шепетівщині буде реалізовано 38 проектів переможців конкурсу мікрогрантів

Автор Володимир Мельничук 11 липня 2017, 16:10

На території Шепетівського району цього року будуть реалізовані 38 суспільно важливих проектів, які перемогли у Третьому конкурсі мікрогрантів ГО «Інститут солідарності громад». Визначали переможців - самі учасники конкурсу-керівники проектів, які разом зі своєю командою відвідали тренінги зі сталого розвитку громад та написали власний проект.

Відтак цього року за кошти Третього конкурсу мікрогрантів «Інституту солідарності громад Романа Мацоли» у Шепетівці відкриють медіаційний центр для учнівської молоді, учасників АТО та сімей, які опинилися в складних життєвих ситуаціях; побудують дитячу площадку для реабілітації і всебічного розвитку дітей з особливими потребами; встановлять світлофор з приладом звукового супроводу, а також закуплять у відділення відновного лікування ЦРЛ фізіотерапевтичну апаратуру для реабілітації учасників АТО та дітей інвалідів.

Для активного фізичного розвитку та спорту за грантові гроші у місті встановлять спортмайданчик «Street Workout», відремонтують та облаштують тренажерну залу та приміщення ліцейного стрілкового тиру, облаштують картингдром та веломототрек. На території 8-мої школи змонтують обладнання для туризму. Крім того, загородять та модернізують спортивний майданчик школи №3 та осучаснять кабінет історії школи №7. А в ДНЗ №8 відремонтують спортивну залу.

За результатами засідання грантового комітету переможцями конкурсу також стали проекти: «Крила життя», «Сучасний клас образотворчого мистецтва в Шепетівській дитячій художній школі», «Модернізація куточка живої природи позашкільного навчального закладу «Мій зоосвіт», проведення літературно-музичного фестивалю «Незалежні і талановиті: Шепетівшина»

Також цього року відбудеться творчий звіт та нагородження за досягнення у різноманітних фестивалях та конкурсах дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також науково-практичного колоквіуму та придбання сучасного інструментарію для отримання якісної корекційної допомоги дітям з особливостями психофізичного розвитку.

За грантові та спонсорські кошти також облаштують кімнату-музей шепетівської центральної районної бібліотеки та забезпечать технічним оснащенням її арт-простір. А в малій глядацькій залі міського будинку культури облаштують кімнату звукотехнічного обслуговування.

У Шепетівському районі за кошти Третього конкурсу мікрогрантів «Інституту солідарності громад Романа Мацоли» облаштують територію спортивного дитячого майданчика в селі Ленківці, ще один дитячий майданчик з`явиться в селі Пліщин. В музеї школи села Городнявка оформлять експозицію захисників незалежності та територіальної цілісності України, зокрема, Героя України Миколи Дзявульського та героя АТО Сергія Гаврилюка. Ініціативні мешканці Сасанівки реалізовуватимуть проект «Здорове дошкільнятко - мамине малятко». Ще два проекти: «Пісочна ігротерапія» та «Здорова молодь-майбутнє нашої країни» - реалізують для дітей сіл Лотівка та Саверці.

В Судилківській ОТГ за грантові гроші та кошти спонсорів закуплять техніку для благоустрою села Велика Медведівка. Облаштують спортивно-ігровий майданчик в селі Пашуки та закуплять туристичний інвентар та обладнання для проведення військово-патріотичних занять з молоддю села Траулин. В селі Климентовичі переможці конкурсу грантів встановлять новий спортивний майданчик, а спільно з мешканцями села Рудня-Новенька очистять й дезінфікують воду в криницях двох сіл.

В Грицеві за результатами конкурсу мікрогрантів «Інституту солідарності громад Романа Мацоли» цього року реалізують 6 проектів. Зокрема, облаштують спортивний майданчик, утворять вокально-мистецький центр «Квінта», а в читальному залі селищної бібліотеки з`явиться сучасний інформаційний простір. Також бібліотекарі, разом з вчителями, реалізовуватимуть проект «Гомонять історії сторінки». А в гуртожитку грицівського ВПУ №8 обладнають спеціальну кімнату, де учні зможуть вчитися, працювати та відпочивати. Ще один проект передбачає ремонт спортзалу для учнів вищих професійних училищ №38 та №19.

Останнє редагування 11 липня 2017, 16:54

Відео

0
репостів
0
репостів