Розділ Суспільство

Чиновників та відповідальних осіб навчали користуванню системою ProZorro

Автор 26 травня 2017, 16:13

Сьогодні для представників відповідальних осіб за роботу в системі  ProZorro в органах місцевого самоврядування, головних розпорядників коштів  провели навчання по роботі у системі електронних державних закупівель ProZorro, яке провів представник Центру компетенції  ДП «ProZorro» Олег Черненко.

Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» з 1 серпня 2016 року здійснення закупівель товарів та послуг за умови, що вартість предмета закупівлі товару(товарів) та послуг дорівнює або перевищує 200 тис.грн. здійснюється замовниками з використанням електронної системи публічних закупівель ПРОЗОРО (ProZorro), яка прийшла на зміну паперовим державним тендерам.

PROZORRO – це система, створена з ініціативи громадських організацій, комерційних майданчиків, державних органів та підприємців з метою створити прозору і ефективну систему державних закупівель, яка унеможливлюватиме корупцію завдяки громадському контролю та розширенню кола постачальників.

Під час навчання було розглянуто основні законодавчі норми та нормативно правові акти, що регулюють сферу публічних закупівель. Окрему увагу було приділено видам торгівельних процедур та умовам їх здійснення. Найбільше питань від присутніх було з приводу проведення допорогових закупівель та висвітелння інформації у системі.

Інформаційний відділ Шепетівської міської ради

Останнє редагування 26 травня 2017, 16:20
0
репостів
0
репостів