Розділ Суспільство

Обласного депутата від Шепетівщини оголосили найбільшим прогульником

Автор 13 квітня 2017, 15:06
Обласного депутата від Шепетівщини оголосили найбільшим прогульником chesno.org

Вісім депутатів Хмельницької облради можуть позбутися мандатів за прогули засідань постійних комісій протягом року. Такі висновки зробив координатор кампанії “Стеж за грошима” ЧЕСНО в Хмельницькому Олег Черненко.

Він вказує, що за законом, якщо депутат пропустив понад 50% засідань протягом року, його можна позбавити мандату (ст. 37, ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”).  Найзатятішими прогульниками облради виявилися депутати-аграрії Андрій Гордійчук та Руслан Петльовий. Зокрема, Гордійчук єдиний раз відвідав засідання комісії з питань бюджету та фінансів. 

“У зв’язку з тим, що Андрій Андрійович має завантажений графік і він представляє область на загальнонаціональному та міжнародному рівні, відповідно така склалася ситуація з відвідуваністю. В тому числі, до нещодавнього часу він займав посаду голови правління корпорації “Сварог” і займався питаннями сільськогосподарського комплексу”, – пояснила у телефонному коментарі помічниця депутата Світлана Кальчик.

Нагадаємо, що закон не передбачає поважних причин для прогулів сесій чи комісій. Якщо депутата немає, — думка його виборців не представлена під час голосування, і таким чином його можна відкликати.

0
репостів
0
репостів