Розділ Суспільство

Апеляційний суд поставив крапку у "корупційній справі" шепетівського мера

Автор 10 квітня 2017, 13:44
Два місці тому ми писали про постанову Шепетівського міськрайонного суду у справі, де Шепетівського міського голову визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень. 7 квітня Апеляційний суд Хмельницької області скасував цю постанову, разом з тим стало відомо декілька дуже цікавих фактів.
Суддя Апеляційного суду Хмельницької області Вітюк І.В. постановила:
Постанову Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 07 лютого 2017 року щодо Полодюка Михайла Івановича скасувати. Провадження в справі про адміністративне правопорушення про притягнення Полодюка Михайла Івановича до адміністративної відповідальності за ч.І ст. 172-7 та ч.2 ст. 172-7 КУпАП закрити, на підставі п.1 ч.І ст.247 КУпАП за відсутністю в його діях складу адміністративних правопорушень. Постанова апеляційного суду набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.
Таким чином всі звинувачення на адресу шепетівського міського голови були спростовані у судовому порядку.

Але на цьому ця історія не завершилась. Михайло Полодюк звернувся до правоохоронних органів, щоб вони дали правову оцінку керівнику апарату Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області, який на офіційному сайті установи дозволив собі розмістити заключну частину постанови, яка ще не набрала законної сили. Треба також зауважити, що до цього випадку, на офіційному сайті шепетівського суду жодного разу не розміщувались постанови, рішення чи навіть новини, які б на них базувались.

Наразі цю посаду обіймає Костюк Едуард Володимирович, який окрім того приходиться братом депутату Шепетівської міської ради Костюку Володимиру Володимировичу.

Треба також зауважити, що громадянин К, на базі заяви якого взагалі відбулись ці судові процеси, жодного разу на засідання не прийшов. У приватній розмові одному з міських обранців він повідомив, що взагалі не писав цю заяву, а лише поставив свій підпис, за це його обіцяли взяти на роботу в одне дуже відоме теплопостачальне підприємтво Шепетівки.
Останнє редагування 10 квітня 2017, 20:59
0
репостів
0
репостів