Розділ Суспільство

До Дня визволення Шепетівки 52 ветерани отримають пам'ятні нагороди

Автор 04 лютого 2017, 05:01
52 ювілейні медалі «70 років Перемоги над нацизмом», що надійшли до міської ради ветеранів, відображають статистику живих учасників бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни, які мешкають у місті. 


До дня звільнення Шепетівки першою цю нагороду отримала ветеран Великої Вітчизняної війни, інвалід першої групи, учасниця підпільного руху в  нашому краї Галина Йосипівна Онацька.

До довгожительки, якій цьогоріч виповнюється 95 років і яка є однією з небагатьох нині живих учасників й свідків визволення міста від ворога, аби вручити нагороду, завітали керуючий справами виконавчого апарату міської ради Василь Рачук та голова міської ради ветеранів Володимир Чікін.

Гості подякували Галині Йосипівні Онацькій за її життєвий подвиг, у якому — і героїзм воєнного лихоліття, і трудова самопожертва на благо рідного краю та народу, привітали її квітами, вручили матеріальну винагороду і побажали при доброму здоров'ї примножувати своє багате довголіття на радість рідним і вдячним землякам.

Попри поважний вік Галина Йосипівна щедро ділиться своїми спогадами.

Війну вона зустріла у Києві 19-річною студенткою. Й досі не стерлись з її пам'яті дні, коли горів Хрещатик, як вели людей на розстріл до Бабиного Яру, як упродовж місяця вона пішки добиралась до рідної Шепетівки.

Згодом доля звела її з підпільниками, була зв'язковою, збирала необхідну інформацію, словом, була у вирі подій.

За словами доньки Людмили Федорівни, її маму завжди вирізняла віра у людей, оптимізм, любов до життя. Можливо, це й додає довгого віку. І свої найкращі якості вона завжди прагнула передати всім у родині, у вихованні своїх онучок — Олі й Маші, а тепер і п'ятьох правнуків.

Тож хочеться побажати Галині Йосипівні довголіття й зустріти ще не одну весну своєї нелегкої героїчної долі.
Прес служба Шепетівської міської ради
0
репостів
0
репостів